Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 15

SYRIË

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 112
Vannacht, het was een uur of drie, ketste het hakkende staccato van een vogel vanuit de tuin onze slaapkamer binnen.
We slapen, natuurlijk, altijd met het raam open, dat uitkijkt op de tuin aan de achterkant van het huis.
Het zal een ekster geweest zijn, dacht ik vannacht; en dat werd bevestigd vanochtend, toen ik al vroeg in de bedauwde weelde van het grasveldje zittend, getuige was van twee eksters die met felle, gerichte duikvluchten een eekhoorntje probeerden te torpederen.
Dat arme,…

Weg met het lustobject

dagcolumn
2.8 met 4 stemmen 182
Verbannen zijn ze. Weg ermee. Geen pitspoes meer te bewonderen bij de formule 1 en ook bij het pijltjeswerpen zijn de walk-on girls op straat gezet.
Vrouwen mogen geen lustobject “meer” zijn en desnoods moeten ze tegen zichzelf beschermd worden door regeltjes geboren uit politieke correctheid of marketing belangen. Het is niet meer van deze tijd is het schamele argument. De dames in kwestie kijken met tranen toe hoe het eten hen uit de pruilmond wordt gestoten.
Geharnaste me-too fanaten…

Aardbevingsschade

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 554
De directeur Schotman van de NAM wil geen verantwoordelijkheid meer voorde seismische schade. Hij vindt dat omdat de Nam geen invloed meer heeft op de schade, moet de NAM ook niet hoort op te draaien voor de schade. En gelijk heeft hij. Ik ben het helemaal met hem eens. Ik ben er daarom ook voor dat we bij elke aardbeving van meer dan één op de schaal van Richter, voor elk punt boven die één net zoveel Groningers als punten op de schaal met grote sloophamer naar zijn huis sturen en deze…