Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 17

Bevrijdingstocht

dagcolumn
2.8 met 4 stemmen 861
Al vanaf vroeg in mijn huidige cyclus van aardse dienstbaarheid, vond ik het spoor terug waarmee ik me in verschillende eerdere incarnaties had beziggehouden.
Van mijn eerste zakgeld kocht ik een boekje dat ik bij Het Witte Boekhuis op een hoge plank had zien staan en dat me aantrok alsof het de belofte bevatte nieuwe dimensies te openen in de zoektocht die me, ik weet niet hoeveel levens lang, in verwondering verder laat reizen.
YOGA heette het.
Kernachtiger kon niet.…

4 mei – Wat wil je herdenken?

dagcolumn
4.1 met 7 stemmen 176
Vier op de vijf Nederlanders doen vanavond om 8 uur mee aan de twee minuten stilte voor de Nationale Dodenherdenking. En velen meer zullen in hun woonplaats aan een herdenking meedoen of de plechtigheid in Amsterdam op tv volgen.
Wat herdenkt een mens dan op die dag? Waar denk je als deelnemer aan gedurende die twee minuten? Het is bijna onmogelijk te kiezen tussen bezetting, executies, moordaanslagen, deportaties, concentratiekampen, enz., enz. En ik kies dan ook maar niet. Ik denk aan het…

Moeilijk uit te leggen

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 272
Sander Dekker, in mijn ogen toch al niet zo’n groot licht, gebruikt maar weer eens de uitdrukking dat iets moeilijk is uit te leggen.
Deze uitdrukking wordt in de politiek vaak gebruikt om een verandering door te voeren. Als iets moeilijk is uit te leggen, moet je het niet doen. Zo is het ook moeilijk uit te leggen, hoe je een brug tegen instorten beveiligt en kan onze Nobelprijswinnaar ook moeilijk uitleggen wat zijn prijswinnende chemische reactie in de toekomst voor ons kan betekenen. Het…