Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 18

New York Times

dagcolumn
2.7 met 3 stemmen 165
Eens in de zoveel tijd reizen we naar Amsterdam om daar een concert te beleven. In het Concertgebouw. Klassiek. Serieuze muziek. Netjes gekleed, haartjes gekamd, schoenen gepoetst. Zo'n zes keer per jaar. Door het Concertgebouworkest.
Samen met al die andere nette mensen.
Die ook van klassieke muziek houden.
Die beschaafd zachtjes kuchen tussen de delen van een symfonie.…

Zin van het leven...

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 216
Goed gesprek: ‘Wat is de zin van het leven?’ Antwoord: ‘Leven! En eventueel voortplanten, maar een dier of plant kan het geen fuck schelen of hij of zij de laatste is van de soort.’
‘Maar dat doe ik nu toch al?’ ‘Voila, mission accomplished! Nog een biertje?’ Zo makkelijk kan het gaan, maar voor heel veel mensen is dit weer te makkelijk. Zo simpel kan het toch niet zijn.

En dus worden de meest fantastische verklaringen bedacht voor ontstaan en zin van het leven. Zo moet je…

Oordeel niet

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 547
Oordeel niet, voor je het hele verhaal kent. Voor de rechter staan zelden doortrapte misdadigers en heel vaak sneue mensen die verloren zijn in de complexe bureaucratie, vertrapt door Kafkaäanse regels, mensen die een klein bedrag ‘geleend’ hadden en oprecht van plan waren het terug te betalen, maar daartoe niet in staat bleken of mensen die door alcohol of andere drugs het gezonde verstand te vaak verneveld hebben.
Als je ze niet straft, maar helpt, kunnen ze misschien nog iets van hun…

Chicoef

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 75
Ik geloof dat het haarzelf ook verbaasde. Na het verwoorden van een eerste frustratie liet ze de ene na de andere beroepsontgoocheling op mijn achterhoofd neerkomen: te veel protocollen, te veel beslissingen van bovenaf, te weinig flexibiliteit ... Ik lag op m’n buik op een onderzoekstafel, voorhoofd op een kussen. De dermatologe had de verdoving inmiddels plaatselijk ingespoten en was met ferme hand begonnen aan een kleine chirurgische ingreep op mijn hoofdhuid; een standaardklus van een…