Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 2

Idiotologieën

dagcolumn
2.0 met 5 stemmen 99
Behalve de oorlog tussen de seksen, tussen het Westen en het Oosten, tussen links en rechts, tussen progressief en conservatief, tussen Ajax en Feijenoord, en tussen honden en katten, vindt er op de achtergrond daarvan een oorlog plaats tussen ideologieën. Hoe komt dat? Waarom is de gedachtenwereld (ja, met een tussen-n), en de daarmee samenhangende sapstroom vanuit het gewoontecentrum van ons mensen dat we emotie noemen zo polariserend? Dat lijkt me een zaak die de moeite van het grondig…

Excuses aan Moorlag

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 156
Het is mooi dat Moorlag excuses aanbiedt, maar we mogen ons wel afvragen of hij de enige is die excuses hoort aan te bieden. Zijn doel, zoveel mogelijk mensen aan werk helpen, is centraal in elk PvdA-programma en dat hij als directeur van Alescon en niet als PvdA-politicus daarbij concessies deed met medeweten van de vakbonden is dan ook volstrekt begrijpelijk. Dat hij er daardoor niet in slaagt om iedereen voor gelijk werk, gelijk loon te geven, is volstrekt begrijpelijk.
Aan de andere kant…

DESPRESSO

dagcolumn
3.6 met 10 stemmen 110
Ineens moet ik denken aan een voorval in de zomer. Ik zat op een terras. Naast mij aan een tafeltje, een man van een jaar of veertig. Koffie voor zijn neus. Hij kijkt er chagrijnig naar.
Even later gaat er een vrouw van een jaar of dertig naast hem zitten. Ze legt een cd van Frans Bauer voor zich op het tafeltje.
’Gaat u mij koffie aanbieden?,' vraagt zij na een minuut of twee aan de man.
‘Nee, ’ antwoordt hij afstandelijk. Ik heb even geen zin in vrouwen met relatieprobleem-gedoe. Want…