Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 20

EERSTEHANDS

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 182
Er zijn deze week een paar dingen gebeurd waarbij ik van binnen een tastbaar aanhechtingspunt voelde.
Die een voelbaar resonerend signaal teweegbrachten; een gevoel dat aangeeft: 'hier zit leven in, hiermee heb ik een verwantschap, een issue.'
Ik realiseer me hoe belangrijk zo'n gevoel van betrokkenheid is voor ons als half vervreemde westerse, vaak cerebrale en daardoor secundair reagerende, afstandelijke, emotionele koppoters.
Ook degenen die denken dat ze zich aan deze westerse…

Tweedekamerdebatje

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 155
Gisteren zag ik een stuk van een Tweede Kamer-debatje. De PVV probeerde minister Ollongren ervan te overtuigen dat twee in Turkije voor terrorisme veroordeelde mensen niet moesten worden toegelaten in Nederland. En als we het al doen, moesten ze in de gevangenis in.
Daarna kwam een SP'er die vond dat bedrijven die olietankers de haven uitsturen en op zee afval lozen zwaar beboet moesten worden. De staatssecretaris die daarover ging moest dat maar regelen.
Het antwoord was twee keer gelijk. We…

Wat je zegt, ben je zelf

dagcolumn
3.3 met 6 stemmen 164
Deze week kreeg ik een mail van een vriendin die in een piepklein huisje in een piepklein gehucht ergens diep in Zuid-Frankrijk woont. Ik zal haar Maartje noemen. Maartje heeft net drie weken in een kuuroord achter de rug, waar ze verbleef vanwege rugproblemen: warme baden, yoga, buik- en rugspieroefeningen, massage. Kortom, een hele riedel goede dingen voor een gezondere lichamelijke huishouding.
Ze vertelde dat ze de gelegenheid had aangegrepen om ook haar mentale huishouding onder de loep…