Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 22

Vooroordeel

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 130
(Eerstehands, derde deel)
Het is nu eenmaal een hele klus, een hele kunst, om de gigantische machinerie van wat we onszelf noemen te bedienen.
Als operateurs, machinisten, bestuurders van een ingewikkeld apparaat.
Gelukkig is een substantieel departement van die machinerie geautomatiseerd.…

MH17

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 143
Kort geleden zag ik beelden van onderzoekers tussen de wrakstukken van de MH17. Het waren, vermoed ik, nagespeelde beelden, maar het verbeeldde in ieder geval de werkelijkheid. Het waren beelden van de eerste zoektocht naar sporen.
In de verte rommelde de oorlog. Soms harder, soms zachter.
De onderzoekers moeten gevoeld hebben, hoe absurd alles was. De oorlog, waar duizenden doden waren gevallen en waar het doden nog steeds door ging. En niemand bekommerde zich om de doden. De families kregen…

Balans

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 325
De laatste tijd vraag ik mezelf ‘s avonds na het avondeten: Wat ga ik doen, filmpje kijken, schrijven of bewegen? Voor wat betreft het effect op de flexibiliteit van de hersenmassa en de motoriek, is er een groot verschil tussen die drie. Zo’n beetje zo groot als het verschil tussen een tweet, een zaterdagbijlage of een IB-aangifteformulier. Er zijn mensen die een kick krijgen van aangiftes. Maar daar hoor ik niet bij.
Wel weet ik natuurlijk dat bewegen goed is voor je lijf. En dus ben ik…

Criminele organisatie

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 44
“Hitler en de nazi’s zijn slechts een vogelpoepje in de succesvolle Duitse geschiedenis van meer dan 1000 jaar.” Aldus Alexander Gauland, big boss bij de Duitse populistische partij AfD. Over Duitsland praten in de vorm van 1000 jaar is al risicovol op zich. Over Hitler praten als een detail..tja..dan is het amazonegebied wel een aardig bos; had Beethoven wel iets met muziek en mag Mark Zuckerberg niet echt klagen over de hoogte van zijn bankrekening.
12 op 1000 is inderdaad niet zoveel,…