Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 3

Eer en Geweten

dagcolumn
2.0 met 4 stemmen 1.956
Ja, uiteindelijk heb ik besloten om deze column zo te betitelen. U weet natuurlijk niet dat ik mijn uiterste best doe om columns te schrijven die dansen op het slappe koord dat hangt tussen de Twin Towers: Waarheid en Menselijkheid.
Hebt U tussen haakjes, die sommige lezers irritant vinden, die documentaire gezien van een Franse evenwichtskunstenaar die dat kunststukje daadwerkelijk heeft volbracht? Het is van een adembenemende audacity, eh.. vermetelheid. Een ware held, die man.
En hebt U de…

Hoe is het in godsnaam mogelijk?

dagcolumn
2.9 met 7 stemmen 117
Terwijl ik het boekje 1984 zit te lezen, springt er een beeldgedachte in mijn hoofd op en neer, begeleid door de woorden van een innerlijke stem: hoe is het in godsnaam mogelijk?
Ik ben aangeland bij de passage waarin Winston Smith, de hoofdpersoon, luistert naar zijn prille vriendin, de jonge vrouw Julia, die aangeeft hoe simpel het leven voor haar onder de dictatuur van de partij en Big Brother eruit ziet.
[Zijzelf wilde plezier hebben en ‘zij’, de partij, wilde voorkomen dat ‘t je…

Blub Blub

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 780
De vulkaan van Blup Blup dreigt uit te barsten, althans, dat meldde de NOS op 14 januari 2018. In vroeger dagen had ik me vrolijk gemaakt over de naam van het eiland en misschien zorgen gemaakt over de korstaartbuideldas, de suikereekhoorn en andere bewoners van het kleine ronde eiland met een doorsnee van 3,5 kilometer. Maar nu vraag ik mij af of dit fake news is. Is er een of andere Amerikaanse malloot die dit de wereld heeft in geslingerd of bestaat het eiland echt? Wil Putin onze aandacht…

Arno en de NOS-prietpraat

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 899
Hervatting betaald voetbal betekent herstart nabeschouwen. Het slaapmiddel van Studio-Voetbal-Laat was dus ook ter plekke. Knikkebollend doorstond ik de herkauw-prietpraat van Van Hooijdonk, Jansma en Vermeulen, die albino, onder quasi-leiding van anchorman Egbers, die veel maskeert met zijn rebelse robbedoes-haardos. Terwijl hij toch de zestig gepasseerd is.
De komende weken moet u letten op panel-lid Vermeulen. Hij heeft zich laten retoucheren en loert op Egbers’ positie. Vermeulen…

Grof vuil

dagcolumn
3.0 met 5 stemmen 109
Staande in mijn tuin zie ik iemand die op de bel drukt.. Bij mijn buurman Wiebe die relatief autistisch is. O...My...God!
Het is een man met een pet op. En een jasje waarop “Gemeente” staat.
‘Ik zoek de eigenaar van het grof vuil dat daar op de hoek staat,’ legt hij uit aan Wiebe die open doet.
‘Nee hoor,’ antwoordt Wiebe.…