Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 9

Waarnemen

dagcolumn
2.7 met 6 stemmen 284
Wie ben ik?
Wat is ik?
Ik sta in de tuin en kijk naar de bomen.
Als ik echt alleen maar kijk, dan is er niets anders dan de bomen die ik zie. Geen mij. Geen denken. Geen ander gebeuren dan dat de bomen in mij worden gezien en er in mij alleen de bomen zijn.…

Linda versus Maggie

dagcolumn
2.5 met 2 stemmen 109
Vlaanderen lijkt hier soms op een terra incognita. Ik hoorde iets over Genk en pakte mijn atlas. Waar ligt dat plaatsje precies? Ik zag een documentaire over de filantroop Voermans, de stichter van Brussel Zoo, die in 1879 boos met twee olifanten naar Antwerpen liep. Ik wilde weten hoeveel kilometer dat is. En ik las updates, bij Canvas-Sporza, over prins Laurent en prins Hugo.
Hun federale politiek discusseerde over Laurent, broer van koning Filip. Hij was (zonder medeweten van de regering)…

Pech voor Pechtold

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 93
Het is natuurlijk pech voor Pechtold dat zijn minister Ollongren het referendum moet afschaffen. Ik geloof dat hij oprecht liever gewild had, dat een ander het zou doen.
Maar verder past D66 geheel in de lijn van politieke partijen die voor het referendum zijn en daarna tegen. Zolang je in de oppositie zit, is een referendum een middel om toch zo nu en dan je zin te krijgen en als je in de regering zit is het juist een obstakel. Partijen die altijd in de oppositie zitten, SP, PVV, Forum voor…

Verkeerde keuzes

dagcolumn
2.8 met 9 stemmen 869
De prijs van een ticket voor Nederlandse attractieparken is het afgelopen jaar met gemiddeld 2,5 procent gestegen. Daarmee komt de gemiddelde prijs op 26,50 euro uit.
Dat schreef Het Financiële Dagblad (FD) in 2017 al op basis van een inventarisatie van de toegangsprijzen. De Efteling, het grootste pretpark van ons land, verhoogde de prijzen met 1 euro tot 37,50 euro per volwassene. In juli en augustus ligt dat tarief nog 2 euro hoger.
Dat is best veel voor zo’n veredelde kermisattractie.…