Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 14

Jaloers op Peter

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 364
In het royalty-programma Blauw Bloed informeert hielenlikker-slippendrager-vleier Jeroen Snel zijn doegroep over personen van koninklijken bloede. Sommige Duitsers kijken er graag naar want zij moeten het stellen zonder gekroonde hoofden. De West Deutsche Rundfunk heeft wel ‘Brisant’ en ‘Leute heute’ als mager alternatief. Af en toe brengt de WDR een non-item over playboy-prins Frédéric von Anhalt of het gaat over een zelfvoldane showbizz-figurant. Bij gebrek aan beter.
Enkele…

Klimaatneutrale benzine

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 84
Shell gaat klanten de mogelijkheid bieden om één cent extra te betalen voor benzine, diesel of LPG. Volgens Shell gaan ze daar zoveel bomen laten planten in Peru en Indonesië, dat de automobilist klimaatneutraal rijdt. Het is te mooi om waar te zijn: klimaatneutrale benzine.
En, zo heb ik geleerd, als het te mooi is om waar te zijn, is het waarschijnlijk niet waar.
Het spreekt voor zich dat de bomen niet op de Veluwe komen, maar op plaatsen waar corruptie de ruimte krijgt. Ik heb dan ook…

Nieuwe flessen

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 124
Volgens het kerkelijk jaar zitten we nu in de Veertigdagentijd, ook wel Vastentijd of Lijdenstijd genoemd. Het is de periode tussen Aswoensdag (de woensdag na Carnaval) en Pasen waarin christenen zich bezinnen op het leven, het lijden en sterven van Jezus en zijn wederopstanding.
Dit hield me bezig na een gesprek met een goede vriend. Hij zei dat hij het jammer vond dat hij de paastraditie uit zijn jeugd niet in stand heeft gehouden. Hij bracht het verval van die tradities en de…