Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 15

Disclaimer

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 544
Tegenwoordig moet je ontzettend uitkijken. Voor je het weet roep je paf en binnen een week sta je voor de rechter en verdenkt half Nederland je van terroristische motieven. Of je vraagt waar Folkert is. Meteen wordt je dagenlang geschorst en moet je keer op keer uitleggen dat je het niet letterlijk had bedoeld. Pas dan, mag je weer aan het werk.
Hoezo niet letterlijk? Had het maar letterlijk bedoeld! Je kunt toch op twitter zeggen: waar is Folkert? Dan roep je toch niet op tot moord? Dan bedoel…

Notre-Dame

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 806
Bas Heijne schreef dinsdag in de NRC een column over de brand in de Notre Dame van Parijs, getiteld: “Notre-Dame leeft, ik heb het gezien”.
Heijne woont in Parijs en was op maandagavond buiten een kijkje gaan nemen. Hij was onder de indruk geraakt van het verdriet en het gevoel van machteloosheid dat zich meester had gemaakt van de mensen op straat bij de aanblik van de uitslaande brand in het spirituele boegbeeld van de stad.
De Notre-Dame is natuurlijk meer dan alleen maar een gebouw…

Pandasia

dagcolumn
5.0 met 3 stemmen 114
Wat zij het toch indolente eikels, die Panda’s. Met veel tamtam en diep door het stof voor de Chinezen binnengehaald als topattractie voor Ouwehands Dierenpark. Meteen maar even voor een paar miljoen een hutje getimmerd. 3.400 m² reuzenpandaverblijf.
‘Pandasia’ (brainwave van een overgetalenteerde PR medewerker, misschien de oude Heer Ouwehand zelf wel), bestaat uit twee delen; een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Daarnaast bevinden zich meerdere…
Trawant16 april 2019Lees meer…

Het ZWARTE GAT

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 615
U heeft het vast ook gezien in het journaal, die foto van ‘het zwarte gat’, geweldig toch dat het gelukt is. We (de wetenschap) wisten dat ze er waren, Einstein had het voorspeld, maar ja maak er maar eens een foto van. Voor mij is het enige verheugende dat het een Nederlander is die het idee ontwikkeld heeft om hem daadwerkelijk op de foto te krijgen. Gewoon alle telescopen aan elkaar koppelen en dan lukt zoiets. Ik hoop maar dat het klopt wat ik hierover vertel.
Maar eerlijk gezegd - ik…

Minerva 3

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 287
Afgelopen week kwam de godin Minerva onverwacht bij me op bezoek.
Ik was even wezen fietsen op mijn gereviseerde Jan Janssen en hijgde nog na van een flauwe klim over de hoogste berg van ons glorieuze vaderland.
Goden en godinnen hebben de onvoorspelbare gewoonte op bezoek te komen wanneer je er totaal niet op voorbereid bent.
Heel gênant, maar wel weer wijs.…