Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 21

Dwaze Thierry

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 211
Het is voor velen de vraag wat Thierry Baudet wil. Telkens als hij iets zegt dat alle grenzen van de hedendaagse beschaving lijkt te overschrijden, zegt hij dat hij het niet zo bedoeld had, dat hij slechts de betekenis ‘noordelijk’ van boreaal bedoelde, dat hij ‘nicht gewusst hat’ dat ‘ich habe es nicht gewusst’ meer betekent dan alleen maar dat je niet weet.
Dat is natuurlijk niet geloofwaardig, maar voldoende voor zijn volgelingen die zwelgen in zijn provocatieve lenigheid. Hij is…

Het essay

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 136
Hebt u het gelezen, het Engelstalige essay* dat Thierry Baudet schreef voor het kwartaaltijdschrift American Affairs? In het essay bespreekt hij de visie op de moderne tijd zoals die naar voren komt in een aantal boeken van de Franse schrijver Michel Houellebecq. Het is nogal een zwartkijker, die Houellebecq, als ik zo vrij mag zijn. Ik geef toe dat ik geen van zijn boeken heb gelezen, enkel maar de stukjes die Baudet citeert; er spreekt niet echt veel hoop uit.
Half Nederland viel over Baudet…

Grenzenloos

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 144
Lauren:
'Het is 2 uur ‘s nachts, ik ben in een klein Turks vissersplaatsje genaamd Kudu Alba, aan de kust recht tegenover en in het zicht van Griekenland.
Ik ben hier om te spreken met een boer wiens familie hier al generaties lang een olijfplantage heeft. Zijn stukje land is een directe doortocht plek geworden voor mensen die vanuit Azië per boot willen oversteken om in Griekenland (Lesbos) aan land te gaan om Europa binnen te trekken.
Ik wil er meer van weten en hem vragen stellen over…