Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 31

Dan maar even niks.

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 116
Wat is er erger dan nergens iets in zien? Het is augustus, lome stilstand, we hebben alles gehad: Kamerreces, geen sportieve hoogtepunten meer, geen misstand om af te kluiven of op los te gaan. Niet omdat er geen vreselijke dingen gebeuren of faut passes worden gemaakt door bekende stervelingen, maar omdat de situaties an sich al zo eendimensionaal erg zijn en de BN’ers zo treurig plat dat het gewoon teveel eer is om er een stukje aan te wijden.
Bovendien moet er een zekere gelaagdheid of…
Trawant10 augustus 2019Lees meer…

Passendale

dagcolumn
3.0 met 1 stemmen 245
In België ligt een onooglijk dorpje dat Passendale heet. Het was nooit wat, maar toch zijn duizenden mensen omgekomen bij de verovering van Passendale.
Volkomen zinloos bovendien.
Nadat de Britten Passendale in de winter van 1917 tot 1918 hadden vastgehouden, vroegen ze zich af wat ze ermee moesten. Zonder een schot te lossen trokken ze zich ervandaan terug. Het was onverdedigbaar en nutteloos.
Maar waarom moest het dan veroverd worden? De schrijver van het boek Passendale komt na een lange…

Voetbal is geweest.

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 229
Na het WK voor vrouwen met een prachtige tweede plaats voor onze Oranje-leeuwinnen heb ik afscheid genomen van de voetbalwereld. Na decennia lang het voetballen gevolgd te hebben ben ik bij het begin van de competitie 2019-2020 afgehaakt.
Niet omdat het spel minder goed wordt gespeeld dan vroeger. Ik geef toe dat de spelers van nu over meer techniek, snelheid, tactisch inzicht en conditie beschikken dan de spelers van vroeger. Als je oude beelden ziet van Benfica tegen Real Madrid (begin jaren…
Victor S.6 augustus 2019Lees meer…

Kristalina verslaat krullebol

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 153
Wat jammer nou toch, voor Jeroeneke Dijsselbloem. Bedeesd keerde hij terug uit Straatsburg. Een beetje boos, ietwat verdrietig. Een paar dagen verstopte hij zich in het prieel bij zijn Wageningse woning. In de HQ-vergaderzaal van het wereldgeldwolvengilde had men de voorkeur gegeven aan de tegenkandidate voor het voorzitterschap, de struise Kristalina. Nu kan onze ambitieuze PvdA-krullenbol het woord ‘Bulgaren’ even niet meer horen.
Opnieuw werd de selffulfilling-prophecy-verklaring boven…

Andersdenkenden

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 151
Andersdenkenden
Ga toch een boek schrijven over ‘anders denken’, zei mijn altijd ongenadig onomwonden sprekende partster. Dus daar was ik, die altijd volgzaam en gedwee haar directieven opvolgt, meteen mee begonnen. Toevallig kwam ik daarnet het woord ‘andersdenkenden’ tegen in de column van mijn gewaardeerde collega Trawant (voorheen trawant): een teken van hogerhand dat ik de urgentie en actualiteit van deze materie niet moet onderschatten.
Ik had al wat ‘om me heen gevraagd’ om…