Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 33

Trump moet meer Hobbes lezen

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 380
De grote angst van Thomas Hobbes was dat zonder sterke staat er een oorlog van allen tegen allen zou ontstaan. Nu moet u weten dat Hobbes in een tijd leefde dat de staten nogal oorlog met elkaar voerden, dus op zich is zijn gedachte misschien nog origineler dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Tijdens het leven van Hobbes vochten Spanje en de Nederlanden hun Tachtigjarige oorlog, werd in Duitsland de Dertigjarige oorlog gevochten en werd in Engeland diverse keren oorlog gevoerd tussen de…

Versierde droomwereld

dagcolumn
2.0 met 1 stemmen 511
In die langvervlogen dagen deed het gerucht de ronde dat Eindhovense gezinnen meededen aan een Philips-experiment: ‘kastje kijken’. Overgordijnen toe en turen naar grijze bewegende beelden met zwartwitte horizontaal verschuivende strepen. De hoelahoep-rage vloog over uit Amerika en ‘Morgen Gebeurt Het....’ werd ‘s woensdags vertoond, met Ton Lensink en de buitenaards-ogende Dries Krijn.
De eerste keer dat ik televisie keek, was bij ‘n oom en tante in Den Haag. Een auto hadden ze…
Ton Mantoua21 augustus 2019Lees meer…

Kort Door De Bocht

dagcolumn
1.6 met 5 stemmen 257
Springen Naar Conclusies
(een exploratie)
In de woedende ideologische veldslagen die de opiniërende kampen der mensheid met elkaar voeren en die de resterende neutrale of onverschillige leden der wereldbevolking teisteren, is het psychologische mechanisme van het ‘springen naar conclusies’ één van de meest effectieve wapens van massale polarisatie en indoctrinatie.
Dit wapen wordt dagelijks in stelling gebracht in de bolwerken van massa hypnose genaamd De Officiële Media (DOM) om de…
Ton Hettema18 augustus 2019Lees meer…

Dat bepaal ik zelf...

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 184
Rechters brengen chaos. Het zijn brokkenpiloten. Neem nou zo’n voorzieningenmagistraat, een wetboeken-pennenlikker die contactverboden oplegt als het kinderen-van-de-rekening betreft. Youp, Theo, Tineke, Peter, Hans, Sanne, ze maken er allemaal makkelijk inkopbare grappen over. Ik betwijfel of de arrogante wijsneuzen-in-toga beseffen hoezeer ze medeschuldig zijn aan de dagelijkse files op onze wegen.
Bent u onderweg, let dan eens op alle meneren of mevrouwen die hun kroost vervoeren en…
Ton Mantoua18 augustus 2019Lees meer…