Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 37

Excuses van God

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 561
Sammy Davis Junior ging nooit naar school omdat zijn familie behoorde tot de rondtrekkende artiestentroupe Will Mastin’s Gang; meerdaagse engagementen waren een uitzondering. Hij stond op de aanplakborden geannonceerd als ‘Stille Sam, de dancende dwerg’. Hij was zwart, joods, verminkt en halfblind. Hij besteedde zijn geld aan opzichtige halskettingen en zegelringen: ‘Sammy was een misbaksel waarvoor zelfs God zich moest excuseren’.
Maar op de podia bleek hij een wonderkind in zang,…
Ton Mantoua21 september 2019Lees meer…

Almelo heeft het

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 169
Ik ben mooi een argument tegen de doodstraf kwijt. Het is de schuld van Almelo. Daar is echt wel wat meer te doen dan alleen dat stoplicht.
Dat zit zo. Vroeger gaf ik wel eens gastlessen aan MBO-studenten. Het was heel leerzaam en goed voor je relativeringsvermogen. Tijdens die lessen kwam de doodstraf wel eens ter sprake. Als leerlingen voor de doodstraf waren, was steevast één van hun argumenten dat de Nederlandse gevangenissen hotels waren. Daar was ik het dan natuurlijk niet mee…

Kleuren

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 204
Het was in september 1984 dat ik me voor het eerst bewust werd van een zintuig dat ik al m’n hele leven met me meedroeg. Als een verborgen binnenzak die je ontdekt in de voering van een survival jack, waarin je op een ijskoude nacht in de toendra’s van Siberië..
Maar laten we niet afdwalen naar de onherbergzame, adembenemend ruige en elementaire, schaarsbemenste gebieden van onze aardkloot, hoe relevant en pertinent de vergelijking met het ontdekken van een nooit vermoed, maar essentieel…
Ton Hettema15 september 2019Lees meer…