Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 40

Mediamarkt

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 1.091
Je wist het wel, maar je gelooft het pas als je het ziet.
De Mediamarkt opent haar vijftigste filiaal en doet iets leuks.
De eerste honderd klanten krijgen een setje oordopjes t.w.v. 115 Euri. Gevolg, heel Leidschendam verzamelt zich en staat in een ordeloze massa voor de deur.
En dat volk van trieste losers wil allemaal tegelijk naar binnen. En daarvoor zijn ze bereid hun medemens onder de voet te lopen, weg te trekken of neer te knuppelen. Hele families zijn uitgerukt. De klok tikt, een…
Trawant11 oktober 2019Lees meer…

Geen gesprek

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 1.964
A. Heeft u even tijd om geen gesprek met mij te voeren?
B. Ja hoor, dat schikt wel even.
A. Prima.
B. Hoe lang denkt u dat u ongeveer geen gesprek wil voeren?…

Gezond verstand

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 322
Het is pijnlijk als mensen hun gezond verstand niet gebruiken. Dit was mijn eerste reactie toen de SGP commentaar had op de hulpkreet van artsen. Ze willen meer mogelijkheden om euthanasie toe te passen op terminale kinderen die alleen nog lijden in het vooruitzicht hebben. De SGP is tegen. Het is niet aan mensen om een leven stop te zetten. Die macht moet alleen God hebben volgens de gelovigen. Erg pijnlijk voor de zieke kinderen dat uitschakelen van gezond verstand.
Ik hou van western films.…

ORGANISCH DENKEN

dagcolumn
3.2 met 4 stemmen 851
Vandaag is een goed moment om in de vruchtbare bosgrond van ons brein ruimte te maken voor enkele exotische paddenstoelen die opzwellen, als herfst-erecties, uit de voren van de hersen-hemisferen.

Aanvankelijk heb ik hierboven geen titel gezet.
Zo’n a priori titel beperkt de condensatie mogelijkheden die zweven in het gistende oktober fluïdum dat ons nu omringt.…