Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 41

Polen

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 254
Als verre nazaat van een Poolse prinses volg ik het Poolse nieuws altijd iets anders dan het Bulgaarse of Slowaakse nieuws. Daarom stel ik u eens de vraag: is het erg dat PiS de verkiezingen wint? Het is natuurlijk bekend dat PiS de rechtstaat beetje bij beetje aan het ondermijnen is. De vorige regeerperiode werd de rechterlijke macht meer en meer beknot, zodat er minder Pools en Europees recht zou worden gesproken en meer PiS-recht. Hetzelfde gold voor de scholen.
Nu lijken de nieuwsmedia meer…

Pad en Stoel

dagcolumn
3.5 met 6 stemmen 494
Op een van onze wandelingen deze week, door het bos- en heiderijke hartland genaamd de Veluwe (een naam waarin de Nederlandse Leeuw kunstig is verborgen), staarde de man met de zeis die Herfst heet (waarin het woord sterf is verwerkt) ons vanaf bijna elke plek diep in de ogen.
Voor sommigen is het opkomen van de menigvoudige verscheidenheid aan zwammen, fungussen, amanieten, boleten, bankjes, en andere paddenstoelen een bron van louter inspiratie; voor mij is het een bitterzoet genoegen.
Dat…

Martien

dagcolumn
4.5 met 8 stemmen 191
Chateau Meiland wint de Televizierring. Of liever jeugdherbergvader Martien, de olijke ontdekking uit ‘Ik Vertrek’, de springerige kasteel hupseflups, de Harm met het harpje anno 2019. Het volk smult van een graatmagere ADHD’er, wiens uitzinnige optreden in de gelijknamige kijkcijferhit verheven wordt tot het beste wat de vaderlandse TV te bieden heeft.
We hebben weer een Albert Mol, het gat tussen Geer en Goor is voor even opgevuld met een nieuwe attractie uit circus Gay, waar de…
Trawant13 oktober 2019Lees meer…