Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 42

Hoop is..

dagcolumn
5.0 met 4 stemmen 199
En weer veren we hoopvol van de bank. Een nieuw medicijn ontdekt tegen Alzheimer.
Het zou al op mensen getest zijn, met bemoedigende resultaten.
De eerste bummer volgde al snel. Alleen het verloop van de ziekte zou erdoor vertraagd kunnen worden maar dat moet ook nog afgewacht. In de loop van de komende weken wordt de euforie vervolgens in kleine stapjes de nek omgedraaid.
‘Te vroeg gejuicht rond Alzheimer’…
Trawant25 oktober 2019Lees meer…

Ik zal toezien

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 164
Onlangs las ik het boekje 'Ik zal handhaven' van Dato Steenhuis (2019). Het is een inleiding van hoe handhaven in Nederland is geregeld en tegelijk een pamflet hoe slecht handhaven in Nederland is geregeld.
Bij tal van instanties komt hij steeds terug op dezelfde problemen: veel aandacht voor beleid en weinig aandacht voor de uitvoering. Dit herken ik. Het doet mij denken aan een veel ouder boek – de Dramademocratie van Elchardus (2002). Hierin wordt een mechanisme beschreven dat volgens…

Tegen Polen

dagcolumn
3.2 met 6 stemmen 165
Voordat ons huidige abracadabrische alfabet uit de schimmige tweeduuster zône van het half wakkere–half sluimerende collectieve kosmische bewustzijn sedimenteerde, communiceerde de toenmalige mensvariant door middel van vaak in steen gebeitelde cryptische, rebus-achtige emblemen, cartouches of pictogrammen.
Hiëroglyfen in Egypte, Spijkerschrift of Cuneiform in Sumerië, Babylonië en Assyrië, Maya schrift in Midden en Zuid Amerika, en vele vormen van beeldschrift die over de hele wereld…