Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 5

Beschaving

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 460
Vrijdagmiddag, bij de kiosk, scande ik een paar minuten lang de koppen van de kranten die daar in zo'n prachtig overzichtelijk dagbladenrek worden geëtaleerd.
We hebben in ons dorp de gelukzalige luxe dat er genoeg hoog opgeleide mensen en/of globaal geïnteresseerden wonen, genoeg gefortuneerd en ontwikkeld om een heel scala aan couranten uit de beschaafde wereld aan te trekken.
Bladerend door die informatieve hoorn des overvloeds -zo'n majestueus woord: cornucopia- voelt als een…

Zat

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 161
Vorige week beschreef ik een avontuur, waarbij toevallig sprake was van een politieke partij. Ik probeerde te voorkomen dat het een reclamepraatje werd, maar tegelijk probeerde ik te voorkomen dat het een zwartgallig verhaal werd van een teleurgesteld partijlid.
Je probeert dus neutraal te zijn.
En toch reageert iemand dat de column zendtijd voor politieke partijen is.
“NU BEN IK HET ZAT!” schreef ik op 14 mei 2009 toen mensen niet voortdurend verkeerd werden begrepen door het…

Contrastmomenten, deel 2

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 743
In de afgelopen week heb ik een paar keer moeten sneeuwruimen: voor het pad naar de straat en voor de auto. En ik dacht aan de bewoners van de Alpengebieden. Voor die mensen is dat dagelijkse kost deze winter. Sneeuwval betekent een flinke inspanning. ‘s Avonds bij het weerbericht liet een foto genomen vanuit de lucht zien hoe mooi een landschap onder een witte sprei kan zijn. Door het raam in mijn slaapkamer had ik ‘s morgens ook al een prachtig zicht op de witte tuin gehad. Een wit petje…