Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 7

De Beroemde Fazant

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 371
Gistermiddag vertrok m'n dierbare partner (v) voor een weekje naar Frankrijk.
Mèt 3 familieleden, ruim 200 kilo bagage, zo'n grijze lijkkist op het dak en 2 honden, was de auto welgevuld. Mollig. Corpulent. Obees kun je zelfs zeggen.
Onze hond, de mannetjesputter genaamd Hannibal is dus ook mee; ik blijf thuis met ons andere huisdier: de kater Beëlzebub.
Vanmorgen om acht uur belde ze dat ze zijn aangeland in ons buitenhuis, onze villa in de Ardèche.…
Ton Hettema23 februari 2019Lees meer…

Klachten omwonenden verstoren vliegverkeer

dagcolumn
5.0 met 2 stemmen 111
Schiphol is bezorgd over het toenemende aantal klachten over geluidsoverlast en milieuschade als gevolg van vliegbewegingen over bewoond gebied.
‘Zo gaat de lol er voor ons wel van af’, verklaart Algemeen Directeur Ke Rosine.
‘Juist nu we weer voor een mooie uitbreiding staan stijgt het aantal zwartkijkers en negatievelingen. Terwijl de luchtvaart toch de kurk op de economische taart is. Nog even en dan tikken we de miljoen aan. Kunnen die mensen niet gewoon blij zijn dat het goed gaat?…
Trawant22 februari 2019Lees meer…

Nog steeds geen geschiedenis

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 103
Ik ben nauwelijks begonnen met het boek van Bernie Sanders, feel the Bern – Nederlandse editie, of ik lees dat de nu al 77-jarige man zich aan het voorbereiden is voor de volgende presidentsverkiezingen. Waar haalt ie de energie vandaan?
Uit het boek blijkt dat hij al diverse bijzondere successen op zijn naam had staan. Hij was burgemeester in Burlingyon, de grootste stad in Vermont, 40.000 inwoners. Dat was hij niet namens de Democraten of namens de Republikeinen, maar als onafhankelijke…

Bijscholen

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 105
Als we vanaf vandaag met zijn allen niet als razenden gaan bijscholen en vernieuwen, zijn we over tien jaar niet meer geschikt voor ons werk. Dat is de conclusie van een rapport dat door de denktank DenkWerk is uitgebracht op basis van een onderzoek naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
De achtergrond van die conclusie is het feit dat de beroepsbevolking vanaf 2021 begint te krimpen terwijl er wel nieuwe banen bijkomen, Dat zijn vooral innovatieve functies in ict en in de techniek. De…