Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2020, week 11

Hoop

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 97
Nu weten we wel hoe de vijand eruitziet. De achtergrond van ieder nieuws-, actualiteiten- of praatprogramma bestaat uit talloze variaties op het virus. De grafische afdeling, waarschijnlijk lekker thuis achter een monster-pc, put zich uit in het ontwerpen van zo plastisch en kunstzinnig mogelijke weergaven.
Waarschijnlijk net geen kunstacademie, maar toch brandende ambitie.
Het begon twee weken geleden met de groene bolletjes, bezaaid met van die lollige Shrek trompetjes. Die gaven nog een…
Trawant21 maart 2020Lees meer…

Een ongewoon griepje

dagcolumn
2.1 met 10 stemmen 174
Corona is een ongewoon griepje. Normaal zouden sommige mensen ziek worden en normaal zou een zeker percentage overlijden. Dat laatste gebeurt nu ook, maar het abnormale van corona is dat niemand immuun is voor corona, Covid 19. Dat betekent dat iedereen die geïnfecteerd wordt ook ziek wordt. De meesten daarvan overleven moeiteloos. Een klein percentage moet naar het ziekenhuis en slechts een deel ervan gaat rechtstreeks naar intensive-care en een deel daarvan overlijdt.
Dat is het hele…

Corona Complot

dagcolumn
2.3 met 31 stemmen 801
Naast wereldwijde kapitalistische samenzweringen om velen ziekmakend aan het roken te krijgen, duiken tijdens de nationale opwinding over het Coronavirus allerlei andere akelige gedachten op over complotten. Hieronder in willekeurige volgorde enkele onmogelijke theorieën.
Goedkope vliegtickets, groeigekte bij vliegmaatschappijen, oeverloze reislust bij verwende burgers, heen en weer gesleep van mens en dier over de hele wereld door moderne mobiliteit. Dit alles leidt ook tot de huidige…