Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2020, week 32

Uw contacten zijn onze zorg

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 100
‘Bel ons niet, wij bellen u’. Sommige gemeentelijke gezondheidsdiensten zijn op dit plan-B overgeschakeld. Je hoort de gekste verhalen, er wordt opgeschaald en er wordt afgeschaald, omdat nog niet opgeleid personeel met duimen draait of onjuiste informatie geeft. Er worden honderden nieuwe full time equivalents toegezegd. Franse en Italiaanse zorgmedewerkers krijgen aanzienlijke salarisverhogingen en verbeterd materiaal...
Mijn huistelefoon gaat. ‘Goedemorgen, u spreekt met de afdeling…
Ton Mantoua14 augustus 2020Lees meer…

Vrij denken of waar denken

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 186
Wie in Uppsala, Zweden de Aula van de universiteit binnenloopt, moet onder door een imposante deur met daarboven de tekst: Tänka fritt är stort, men tänke rätt är större: vrij denken is groot, maar juist denken is groter.
Ik ken de tekst al lang, want het is lang geleden dat ik er onderdoor liep en een foto maakte. Die foto zie ik nog steeds en nog steeds vind ik de tekst uitdagend. Niet de vrijheid, maar de waarheid als hoogste.
Tegenwoordig wordt vrijheid zeer hoog gewaardeerd. Je ziet…

Geen bitterballen, hier

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 100
Ik vind ‘We zijn er bijna’ een tv-productie van likmevestje. Reis met een groep gepensioneerde Nederlandse kampeerders naar de Balkan en de truttigheid komt boven. Iedereen rekent zich tot de ‘actieve rustzoekers’. Tijdens zo’n rondreis willen ze iets ontvluchten, maar niemand weet wat. Er wordt iets geactiveerd, maar wat?
Men blijft op zoek naar een ander soort rust dan de huiselijke routine. Het programma is vlees noch vis. Het is niet de middelbare schoolexcursie die het…
Ton Mantoua10 augustus 2020Lees meer…