Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2021, week 27

Het Bezoek, een scenario.

dagcolumn
5.0 met 3 stemmen 143
Scene 1
Algarve, Portugal, heetst van de dag.
Twee bezwete mannen in zelfde blauwe blazer en grijze lange broek, staan voor de deur van een appartementen complex. Ze zoeken tussen de naambordjes en drukken op een bel.
Even is het stil dan klinkt er een blikken stem uit de luidspreker:…

Glenn Helder

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 131
‘Wie gaat er vanavond winnen?’, vroeg de radiojournalist goedgemutst aan Glenn Helder woensdagochtend op radio 1. Wie gaat er winnen of iets van dergelijke strekking, want door een gebeurtenis de vorige dag, heb ik niet eens onthouden wat de journalist precies vroeg. De journalist leidde het onderwerp in van de wedstrijd Engeland-Denemarken die, als u dit leest, allang beslist is in het voordeel van de winnaar.
Glenn gaf in een halve zin antwoord op de vraag, maar ging meteen over naar zijn…

De schijnzekerheid voor de zekerheid

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 105
In mijn praktijk zie ik dat zo dikwijls. De schijnzekerheid voor de zekerheid. We noemen het protocollen, draaiboeken, planning, reglementen en statuten en liefst leggen we het vast in wetten, verordeningen en gebruiken we heldere criteria en hanteren we SMART doelstellingen. Ja, dat laatste is helemaal top: een afkorting die ook nog Engels klinkt. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdig.
Dit alles om de complexe wereld onder controle te houden of liever nog, in control. Want…

Oud en der Coronadagen zat

dagcolumn
3.8 met 9 stemmen 100
Voor stille types was de Corona heftigheid ruim anderhalf jaar een zegen. Tot mijn verbijstering zie ik de terugkeer naar het gewone leven met een zekere angst en beven tegemoet. Want voor de pandemie was ik niet echt een stil type, en aldus in gesprekken redelijk aanwezig, kon ik drukte goed hebben en vond zelfs verjaardagen af en toe een beetje gezellig. Ik bedoel maar. Nu de versoepelingen als de builenpest om zich heen slaan, ben ik blijkbaar neurotisch bezig om de terugkeer naar het min of…