Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2021, week 37

Twee mooie dagen

dagcolumn
4.0 met 6 stemmen 153
Drie fractieleiders en hun secondanten zijn onder leiding van Johan-the terminator- Remkes neergestreken in de rustieke Zwaluwenberg te Hilversum. Zij doen een ultieme poging om de vastgelopen formatieonderhandelingen vlot te trekken. Verstoorde persoonlijke verhoudingen hebben de afgelopen 6 maanden de vorming van een nieuw kabinet in de weg gestaan en ons land stuurloos achtergelaten.
Maar volgens de laatste berichten gaat het ietsje beter.
– WAT zei jij!!?
– Kakmadam, dat hoor je toch.…
Trawant18 september 2021Lees meer…

De vergissing van Asimov en een bekentenis

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 199
In mijn jonge jaren verslond ik het boek de Foundaton Trilogy van Isaac Asimov. Ik vond het geweldig. Asimov schiep een wereld, zoals alleen schrijvers en God dat kunnen, van grote rijken en lange geschiedenissen. Het gaat over een wiskundige die uitrekent dat het allesomvattende rijk ineenstort en dat nieuwe Middeleeuwen aankomen. Nu voelde die wiskundige zich verantwoordelijk voor de mensheid, zoals Karl Popper dat ook deed. Over hem later meer.
Die wiskundige die dus de toekomst kon…

Voortzetting oude Haagse meuk is armoe

dagcolumn
4.2 met 8 stemmen 370
De niet bijzonder charismatische Hoekstra poneert tijdens het recente CDA-congres met horten en stoten tussen het brave geklap door de verrassende stelling, dat voortzetting van de oude coalitie het beste voor het land zou zijn. Dan breekt mijn klomp. Dus is het wat mij betreft tijd voor weer een Klaaglied. Gaat u maar na. Bijna twee miljoen kiezers stemden op de VVD. En ook in de virtuele peiling is de positie van deze partij ogenschijnlijk onaantastbaar. Daarnaast is er de heldhaftige poging…
Karel Jong13 september 2021Lees meer…