Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2021, week 5

Eppur si muove

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 138
In Buitenhof wordt voor de verkiezingen elke keer een lijsttrekker uitgenodigd voor een interview. De eerste – en dus door Buitenhof als minst interessante lijsttrekker gekozen kandidaat die ze wel uitnodigen - is Thierry Baudet. Misschien zijn er ook kandidaten die ze niet uitnodigen.
In ieder geval werd hij niet bewonderend aangekeken zoals Jort Kelder dat een week eerder deed bij Op1. Jort Kelder organiseert jaarlijks een feestje op Texel en daar mogen de Amsterdamse spraakmakers of…

Rutte: de Messi van de Nederlands politiek

dagcolumn
4.6 met 7 stemmen 468
Wat me allerminst bevalt is dat het zoet en het zuur in deze corona-crisis ongelijk verdeeld zijn.
Soms begrijp ik het, hoe oneerlijk het ook is. Webbedrijven en grootgrutters doen het uitstekend, terwijl horecamensen en kappers interen. Ze maken het niet meer goed: een overgeslagen maaltijd en een achterwege gelaten knipbeurt zijn voorgoed passé.
Waar ik het niet begrijp is het politieke speelveld.
Waarom krijgt Mark Rutte het zoet (40 zetels voor de VVD in de peilingen) en Hugo de Jonge het…

Ben ik wel stoïcijns genoeg?

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 140
Vorige week is mijn nieuwe dichtbundel Seinpost verschenen. Een blijde gebeurtenis die om een houten ooievaar vraagt, in de voortuin. Gelukkig loopt er door het polderlandschap achter mijn huis een echte eiber; ik voel mij een bevoorrecht mens.

Zeker nu de doos met presentexemplaren van mijn uitgever is binnengekomen. Zie het liggen, het kind. Omslag, binnenwerk, flaptekst: ik ben zo trots als een aap die net vader is geworden.…