Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2021, week 6

De tijd van de wolven

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 114
Toen de Russen, Amerikanen, Engelsen en Fransen met hun tanks Duitsland binnen reden, werd het land bezet. En bevrijd. Er was geen verschil. Dat het bezet werd, zag je aan het felle verzet dat werd geboden tot aan de laatste man of tot de laatste kogel, wat ook maar als eerste opraakte. Dat het bevrijd werd, zag je aan het vrijwel totaal ontbreken van verzet nadat de Duitsers hun wapens hadden neergelegd.
Ik las het boek Wolfszeit - de tijd van de wolven - van Harald Jähner dat over de tijd…

Waarom wint rechts?

dagcolumn
5.0 met 2 stemmen 109
De overwinningen van rechts steunen op twee peilers. De ene is angst en de andere is angst. De ene peiler is angst voor het vreemde, een aangeboren eigenschap van mensen. Die angst is in de eerste plaats angst voor buitenlanders of andere vreemde mensen. In het verleden waren dat katholieken of, als je katholiek was, protestanten en altijd de Joden, behalve als je Jood was. Later kwamen daar de communisten, de zwarten en de islamieten bij.
Wie nu naar de Verenigde Staten kijkt, ziet hoe rechts…

Arnhemse moordzaak: werk aan de winkel.

dagcolumn
4.8 met 9 stemmen 457
In de Tweede Kamer heeft een tiental Kamerleden vragen gesteld over een telefoontje van iemand van of rond het Koninklijk Huis in 2007.
Er moet een onderzoek gestart worden naar mogelijke beïnvloeding rond een zaak van een piloot die ervan verdacht werd een rol te hebben gespeeld bij het laten verdwijnen van Argentijnse gevangenen.
De piloot is na een aantal jaren gevangen gezeten te hebben in Argentinië weer vrijgelaten en is heelhuids teruggekeerd naar Nederland. Daar strijdt o.a. zijn…