Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2022, week 11

Tennisarm

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 169
De tijd dat ik me, in zogenaamde laddercompetities, roemloos naar de ondergang liet timmeren ligt gelukkig ver achter me. Het was in de jaren van de tweestrijd Borg/McEnroe tijdens Wimbledon dat ik, op het verkeerde been gezet door het gemak waarmee op tv de ballen over en weer vlogen, in de overtuiging was dat ik met wat oefening nog een glanzende carrière voor de boeg kon hebben. Zelf een profbestaan lag in het verschiet.
Ik werd lid van zo’n club waar tijdens het happy hour in de kantine…
trawant19 maart 2022Lees meer…

Kan een held Jan Koopmans heten?

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 117
Jan Koopmans wordt bezongen in een lied van Freek de Jonge. Hij stelt de vraag en hoeft geen antwoord. Jan Koopmans, een dominee nog wel, was een man die in 1940 al actief werd in het verzet met een brochure 'Bijna te laat!', een reactie op de Ariërverklaring. In die brochure waarschuwde hij vroeg voor wat er komen ging.
Koopmans werd gedood door een verdwaalde kogel die tijdens een executie op het Weteringplantsoen doorvloog naar het onderduikadres van Koopmans en hem in het hoofd raakte. Dat…

Chantal

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 156
Natuurlijk gaan onze harten en portemonnees open. Opener in ieder geval dan toen de Syrische vluchtelingenstroom ons dreigde te overspoelen. Maar ja, wat wil je, dat waren mensen uit een eng heet land met hoofddoeken en baarden, met ISIS en Assad en je weet maar nooit wat je binnenlaat.
Onze menslievendheid is ook groter dan toen aangespoelde kinderen uit kamp Moria via een wanhopige Tineke Ceelen een beroep op onze gastvrijheid deden. Ja misschien, mits en wellicht en op voorwaarden zusenzo.…
trawant15 maart 2022Lees meer…