Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Robots

Eigenlijk wist ik het wel! Dit had nog een staartje. Het was allemaal zo goed verlopen! Dat kon niet waar zijn. Daar zat een addertje onder het gras. En ja hoor, gisterenavond laat werd ik op mijn mobiel gebeld door mijn dochter. ‘Mam, ben je weggeweest? Ik kan je maar niet bereiken, ik bel je al de hele avond’. ‘Nee kind, zei ik, ik ben de hele avond thuis geweest!’. ‘Bel me nog eens, vroeg ik .Zij belde me weer op mijn gewone telefoon, maar er ging geen bel rinkelen. Maar bij mij rinkelden er heel veel belletjes. Mijn dochter belde mij weer, maar nu op mijn mobiel ( wat een uitvinding) en we constateerden dat ik niet gebeld kon worden. Wel kon ik zelf bellen, dus dat was nog wat!
We hebben nog gezellig gekletst met elkaar. Ik ging daarna naar mijn bed, met in mijn achterhoofd: Morgen maar weer eens tele2 bellen.
Vanmorgen gelijk om 9 uur pakte ik mijn telefoon. Dat is tegenwoordig ook zo’n ellende, dat bellen met die 0900 nummers!
Dat gaat dan zo: Belt u voor internet, toets 1
Belt u voor internet en telefoon, toets2
Belt u voor adsl, toets 3.
Zo gaat dat dan nog tig keer verder en wat ik ook voor toets indruk, want ik weet nu zo onder de hand wel dat ik 2 in moet drukken, die robot houdt haar klep niet dicht en gaat gewoon door met tellen.
Ik druk dan zeer lang nummer 2 in en warempel ze houdt haar metalen klep dicht! Is het dan klaar denk je? Wel nee, want het begint weer van voren af aan. Maar nu iets gespecificeerder. Ik haat die stem met een volkomen haat. Na ongeveer 10 a 15 minuten met wachten mee, krijg ik een echt mens aan de telefoon. Ook wel geprogrammeerd hoor, want ze zeggen altijd het zelfde! Ik herken zelfs de stemmen al, zo vaak heb ik gebeld met die gasten. ‘Waarmee kan ik u van dienst zijn mevrouw?’vraagt de man beminnelijk. Ik wil hem alles gaan uitleggen, maar ho ho, dat gaat zomaar niet. “Wat is uw postcode en uw huisnummer?’ En wat is uw telefoonnummer? Tjonge jonge muts, weet je dat nu nog niet, ik heb mijn klantennummer toch aan je collega doorgegeven, denk ik. Maar ik beantwoord braaf alle vragen en na 5 minuten kan ik mijn verhaal kwijt.
“Internet doet het al na 6 weken, ik kan bellen en mailen, wat een vreugde, maar ik kan niet gebeld worden”. Nou dat ging hij eens even voor me uitzoeken, heeft u een ogenblikje. Ja een ogenblikje wel, maar uit ervaring weet ik dat het hele grote blikken worden. Na 5 minuten, ‘ja mevrouw bent u er nog?’Nee, ik ben even boodschappen aan het doen, wat een vraag! Hij weer: heeft u het stekkertje van de telefoon in de splitter zitten of in het modum? Huh, in de splitter?? Ja, dat witte kastje weet u wel? Natuuuuuuurlijk, nu snap ik het, dat ik daar niet eerder op gekomen ben! Stom stom stom! Efin, na een poosje kwam ik er achter waar de “splitter” zat. “Nu haalt u het stekkertje uit het modum en doet dat in de spitter waar de telefoon op staat. Dat kan pas als u niet meer met mij belt, want u verbreekt dan het contact .Het zal wel lukken denk ik” “Ja hoor”, zei ik, “ik ga het proberen”.
‘Kan ik u ergens anders nog mee van dienst zijn mevrouw?” Dat vragen ze ook altijd, ik heb dan altijd de neiging om te zeggen: Kom effe lang joh, dan kan je het zelf doen. Maar ja, zij doen ook hun best, moet je maar denken. Ik zei natuurlijk nee en wenste hem ook een fijn weekend toe. Ik aan de gang, stekkertje in de splitter, daarna # 21 # en als het goed was, kon ik weer gebeld worden. Ik nam de proef op de som en belde mijn dochter. “ Volgens mijn moet mijn telefoon het nu weer doen, bel je me even?” En warempel zeg, je houdt het niet voor mogelijk, mijn telefoon rinkelde. Het klonk in mijn oren als het 2epianoconcert van Chopin. Dat had ik toch maar weer mooi voor elkaar gekregen. Al met al had het 1 uur geduurd! Ik zat zo met mezelf te redeneren en kwam tot de conclusie dat telefoon wel een zegen kan zijn, maar al die robots aan de andere kant zeer irritant.
Dit gaat volgens mij ook bij dokters gebeuren, wat ik je brom. Dat gaat dan zo:
“U spreekt met de assistente van dokter Stethos, waar kan ik u mee van dienst zijn?”
Een robot, dat hoor je zo.
“Heeft u hartklachten: toest 1
Heeft u maagklachten: toets 2
Heeft u darmklachten: toets 3
Voor overige: toets 4.
Dan heb je bijvoorbeeld 2 ingetoetst krijg je dit:
Heeft u krampen: toets 1
Heeft u een bloeding: toets 2
Heeft u honger toets: 3
Voor overige toets: 4
Je toetst 3 in en dan gebeurt er dit:
Wilt u een warme maaltijd: toets 1
Wilt u macaroni: toets 2
Wilt u een zure bom: toets 3
Eet smakelijk en nog een goede dag! Contact verbroken. Geloof het of niet, jullie zullen nog wel eens aan dit gezeur van mij denken.

Schrijver: Jeanne, 8 maart 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.5 met 2 stemmen 263Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wilme
Datum:
9 maart 2007

Je bent binnen zie ik :-). Leuk verhaal!!


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)