Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De erfenis van Fortuyn (5 jaar na zijn dood)

Nu loopt iedereen weg met Fortuyn en zijn fortuin.
De voorlopige erfgenamen zijn degenen die hem toen het meest verketterden. Minder managers en ambtenaren in zorg en onderwijs. Nu een hot item. Toen Fortuyn het zei en beloofde dat daardoor zonder extra investeringen zorg en onderwijs uit hun diepe dal konden klimmen stonden Melkert c.s.(c.s.= conservatieve socialisten) hem voor gek te verklaren en populistische demagogie te bedrijven die mede tot Pim's toekomst hebben geleid: een levensgrote foto van zijn bebloede doorgeknalde hersenen in de preekshow van dat vreselijke pseudochristenduo: Knevel en Brink. Van diezelfde partij (ChristenUnie) die een foto van een meisje in bikini 'vrouwonvriendelijk' vond. De zelfbenoemde erfgenaam Wilders kan ook niet in de schaduw staan van Fortuyn, die zijn gedachten over een ‘beter Nederland’ tenminste tientallen jaren had gevormd in theorie en praktijk.

De uiteindelijke erfenis bestaat uit dezelfde onlustgevoelens die Fortuyn zijn aanhang bezorgden. Er is in feite niets veranderd. Wachten is nog steeds op de (W)AARDIGE echte erfgenaam.
Maar ik vrees, de wereld kennende, dat de uiteindelijke erfgenaam nog wel eens veel listiger en bedreigender zou kunnen worden dan Melkert, Knevel en van den Brink bij elkaar.

Schrijver: Gerard Wassekwam, 6 mei 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 1 stemmen 272Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)