Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Blijven plakken.

Soms lees je in de krant van die gekaderde stukjes waarbij de rillingen je over je goed ingepakte lijf lopen.

In Johannesburg is de 50-jarige projectontwikkelaar Kobus van Deventer in zijn eigen huis naakt vastgelijmd aan zijn hometrainer (is een apparaat) door gewapende roofovervallers.
De onderdelen waarmee hij zat verkleefd waren zitvlak, handen en voeten. Zijn lippen waren ook met lijm aan elkaar bevestigd.

Het Reformatorisch Dagblad voegt er vilein aan toe dat Zuid-Afrika (met de hoogste criminaliteitcijfers ter wereld van 50 moorden per dag) met het oog op de WK Voetbal in 2010 wanhopig probeert zijn imago te verbeteren.

Ik ben bang dat Zuid-Afrika dit kan schudden.
Die 50 moorden per dag: vervelend voor je imago, toegegeven. Maar Van Deventer naakt vast gelijmd op zijn thuisfiets: dat gaat te ver.

Die 50 doden per dag kunnen niets navertellen maar projectontwikkelaar Van Deventer wel! Wat zal hij gezegd hebben tegen zijn vriendin (nog geen eens zijn eigen vrouw, wat hem toch minder in verlegenheid zou hebben gebracht), toen hij na drie uur vastzitten haar spiernaakt vastgeplakt onder ogen kwam?

In eerste instantie natuurlijk niets maar nadat zijn mond geopend was (hoe? op een aantal details geeft het artikel ons nog veel te raden) zal hij verteld hebben dat de boeven de inhoud van kluis en kelder wederrechtelijk hadden meegenomen.
En toe moest hij nog van die hometrainer af… een heel project! Heeft zijn vriendin hem er van afgeduwd, is er een dokter met warm water bij gekomen om hem uit zijn benarde positie te redden: we weten het nog niet…
Zelfs het merk lijm is niet bekend: Velpon (lijmt alles!)? Collall? Pattex secondenlijm? Bison Kit? Een huismerk (heel toepasselijk)? De soort lijm zal bepalend zijn voor de graad van kleverigheidheid en dus de duur van het vastgeplakt zijn en de inspanningen van vriendin om hem er af te trekken.

Het moet een schrikbeeld zijn voor alle bejaarde voetbalbobo's, die tot nu toe het aan hun zetel vastgekleefd zijn als een exclusieve bezigheid zagen. Het zal mij niet verbazen als het WK alsnog wordt verplaatst: in de wandelgangen wordt al gezocht naar oplossingen, indien het WK zou worden onttrokken aan Zuid-Afrika.

Hoe dat ook zij, voor mij heeft de uitdrukking ‘hij is blijven plakken’ sinds het artikel van deze week een nieuwe dimensie gekregen.

Schrijver: Dagschrijver, 6 mei 2007


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.3 met 7 stemmen 658Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)