Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De Demokraam

Ik naderde de Stadhuisbrug. Daar stond D66 weer, zoals elke zaterdag. Ik had zojuist een kwarkbol gekocht bij bakker Boonzaaijer. Eigenlijk stond de kraam nog niet, hij was in aanbouw. Ik keek vanaf gepaste afstand toe hoe twee mannen de handen uit de sociaal-liberale mouwen staken. Het enige wat er vooralsnog stond was een krachtige wind, waar ze heel wat mee te stellen hadden. Ik hield mijn hart vast.

De mannen klapten een houten bord uit, waarop aan weerszijden een affiche met dat typische hoofd was geplakt. Ik keek recht in de glazige ogen van Alexander Pechtold. Ziezo, zag je de mannen denken: die staat. Ik begreep niet goed waarom ze nu pas met het optuigen van de kraam 'an sich' begonnen. Ze bewaarden het moeilijkste voor het laatst, het leken warempel wel politici.

Ik nam nog een hap van mijn kwarkbol. Dat ging nog wel even duren, voordat de Demokraam was opgetuigd. Ik kende het woord ook niet. De Demokraam is een kraam die informatie biedt over D66 en ingaat op actuele ontwikkelingen in de politiek, maar lid worden van de partij kan natuurlijk ook. Ik zat zelf niet direct verlegen om een button of een pen. Maar nobel was het zeker, dat mensen hun vrije zaterdagmiddag opofferden aan zoiets als de Demokraam.

Ik bleef nog heel even kijken. Het was een fraai plaatje: twee mannen zo actief. Ik had alleen niet de indruk dat ze overliepen van engagement. Ze moesten en zouden de kloof met de burger dichten, maar van harte ging dat niet. Ik vermoed dat het door de wind kwam. Die had vrij spel op dit plein, waardoor het niet lang duurde of daar lag Pechtold: plat op de Utrechtse keien.

Ik moest maar weer eens verder.

Schrijver: Quirijn Metz, 1 april 2008


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 6 stemmen 403Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)