Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Lieve Rrrrita...

Lieve Rrrrrrita,

Het kostte me 10 flappen van 50, maar wat een heerlijk avondje hebben we gehad meid. Leuke amuses vooraf, een prachtig wijnarrangementje, daarna lekker aan de foie grass en de gestampte posteleinscheuten met kwartelballetjes en als toetje, hoe kan het anders een echte Dame Blanche...
Bij het uitbuiken - ik moest eerst nog even naar achteren want ik kan me nooit inhouden als het onbeperkt is - mocht ik als een van de eersten van je horen dat de ontwikkelingssamenwerking met tweederde geschoren wordt. Een wereldidee, dat hele Afrika is toch een verloren zaak. Hek erom en uit laten sterven die handel. Over 20 jaar komen we nog weleens kijken en niet vergeten golfclubs zonnebrand mee want het is er altijd heerlijk weer. Onbegrijpelijk dat ze daar altijd over van alles lopen te klagen.

Wat bewoog je je trouwens soepel tussen alle gasten op de boot. We merkten niks van je kleine ongemak. Weg met die krukken riep je en iedereen moest lachen om de woordspeling.
En en oh wonder, je liep, vertrouwend op die goddelijk gespierde kuiten die menige natte droom bevolken en straks 's lands vooruitgang zullen dragen.
Nou en toen je toespraak: Duidelijk, Daadkrachtig en Dodelijk.., want we gaan die doodstraf ook weer invoeren als het aan ons ligt..toch? Op het hakblok met iedereen die zich niet aan jouw regels houdt.

Ook alle wegenbouwers en vastgoedjongens die een tonnetje of meer gedokt hebben staan al te popelen om de hele randstad plat te asfalteren en dat rare groene hart met vinexwijken vol te plempen.
Nog 30 zetels erbij en een telefoontje met jou is genoeg, afspraak is afspraak daar sta jij voor.

Die enkele muggenzifter die we hoorden fluisteren dat je zo flexibel bent als de van Brienenoordbrug en het empatisch vermogen hebt van een amoebe hebben we overbood gelazerd.
Hij heeft nog heel even om hulp geroepen maar dat beledigen van amoebes moet ook maar eens afgelopen zijn.
Net als die volksvertegenwoordiging en de provincies, allemaal Haags gedoe, allemaal wetjes en regeltjes, jij wil gewoon DOEN, niet denken. Denken is oude politiek.

Wordt Gordon straks minister van cultuur..? En gaan we dan al die domme musea en concertgebouwen sluiten..? En mogen dan eindelijk die bibliotheken weg ..?
En hebben we dan elke dag Idols en Ik hou van Holland..?
Oh Rita, je bent de zaterdaghulp bij de kiloknaller die halsstarrig volhoudt dat ze wél van 50 euro heeft teruggegeven. Je bent de badjuffrouw die me tegen m'n zin van de hoge duikplank duwde en toen ik plat op het water ketste riep dat ik daar een man van werd.
Toen ik thuiskwam heb ik meteen dat zwarte leren tuniekje met die spijkers aangedaan en m'n halsband.. en toen stelde ik me voor dat je ineens aanbelde met je zweepje. Zonder masker, want je ogen zeggen me genoeg.
En ik gloeide Rrrita, van trots, trots op jou en het Nederland dat voor ons ligt.

Schrijver: trawant, 6 april 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 5 stemmen 346Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Watze Elgersma
Datum:
24 april 2008
Email:
w.elgersmahetnet.nl
Beste trawant,

Je column is mij uit het hart gegrepen en ik dank de webbeheerder voor de zeer rake foto onder deze column. Trawant neem contact met mij op, want vanaf begin juni tot begin juli a.s. zit ik in Zuid-Frankrijk en kan ik misschien niet mijn wekelijkse column op vrijdag leveren. Ik wil graag met je overleggen over vervanging.

groet,

Watze Elgersma

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)