Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het schip van staat

Onze roerganger Balkenende verbaast zich erover dat in de controverse Hirsch Ballin – Wilders 33% van de kiezers meent dat het kabinet liegt.
Ik verbaas mij erover dat 67% van onze bevolking geloof hecht aan de voorstelling van zaken van de Minister van Justitie.

Uit Wilders’ non-verbale gedrag in het Tweede Kamer-debat bleek dat hij uit het veld geslagen was door de handelwijze van CDA’er Hirsch Ballin. Dit had hij niet verwacht.

Ik zie nog Pim Fortuyn aangeslagen worden in een debat met Paul Rosenmöller door een slag onder zijn gordel: dat had Pim niet verwacht van Paul (zeker niet omdat hij vlak vóór het openbare debat een heel persoonlijk gesprek had gevoerd met Paul).

Weet 2/3 van ons niet dat politici soepel met de waarheid omgaan als hun dat uitkomt?
De oorzaken zijn velerlei: persoonlijke ambities - ireële verkiezingsbeloften - (af)gedwongen compromissen - gehechtheid aan het pluche - momentane mediahypes - belangen van derden.

Eerlijkheid (‘je bent een leugenaar’) kan je verwachten van politici zonder macht: van een Fortuyn, een Wilders, een Kasparov, een Barack Obama.
Niet van Balkenende, Hirsch Ballin, Poetin, Bush.

Naïviteit is de getuigenis-politici niet vreemd.
Waarom heeft Wilders niet een voice-recordertje (€ 25 bij de MediaMarkt) meegenomen naar het gesprek met Hirsch Ballin? Voor een luttel bedrag zou het kabinet zijn gevallen.

Het schip van staat zou doorvaren: en de nieuwe kapitein zou ook weer creatief met de waarheid omgaan. En weer zou 2/3 van onze bevolking hem (‘Balkendende’) of haar (‘Verdonk’) geloven. Ongelofelijk!

Schrijver: Dagschrijver, 13 april 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 9 stemmen 390Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)