Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Steek een moslim in de fik

Even met de moskee gebeld.
“Goedenavond, Oplopers hier. Mag ik de heer Suhayb Salaam even van u? Ja, ik wacht even.” Het duurde geruime tijd, maar ik kreeg de baardaap in kwestie aan de telefoon.
“Zeg, mag ik u een informatieve vraag stellen?” Dat mocht.
“U hebt gezegd dat bijbels het beste verbrand kunnen worden, maar dat mogen wij niet als vijandig of beledigend opvatten?”
De geestelijk leider lichtte toe: ”Zoals ik al eerder heb laten weten, is het bij ons ook gebruikelijk, heilige documenten te verbranden, zodat ze niet bevuild kunnen worden.”

Kijk, daar had ik de wijsneus tuk.
“Dus wat dierbaar is, kun je het beste verbranden zodat het niet kan worden bevuild? Dat begrijp ik goed?“ Ja, ik had het bij het rechte eind.
“Om verdere bevuiling te voorkomen, stel ik voor dat u uw zuster dan ook maar in de fik steekt,” mompelde ik, “zodat de eer van de familie tenminste niet wordt bevlekt.”

Tot mijn niet geringe verbazing werd de verbinding opeens verbroken. Wat een randdebiel, die Salaam. Een beetje lopen rondkakelen dat bijbels moeten worden verbrand, en je er dan met zo’n kutsmoes uit proberen te redden. Dus verbranden beschermt tegen bevuiling? Nou, ik zou zeggen, steek een moskee in de fik…

Of steek een paleis in de fik. Dat lijkt me ook wel een aardige. Want er is weer eens gerotzooid met de administratie. Want de Oranjetjes blijken stiekem veel meer op kosten van de staat te hebben gevlogen dan eerst bekend was. Nou heeft ons Koningshuis sowieso een bijzondere band met de vliegerij. Opa Benno heeft aan zijn gelazer met Lockheed nog een flinke grijpstuiver overgehouden, zus Irene ziet ze vliegen en schoonpapa Jorge weet heel goed dat je met vliegtuigen niet alleen voedselpakketten, maar ook lastige burgers kunt afwerpen. Maar hoe dan ook, ze bulken van de poen, maar de kosten van hun vliegreizen worden door Verkeer en Waterstaat stelselmatig te laag voorgesteld. Nou is ons Koninklijk Huis toch al omgeven door leugens bij de vleet, maar het blijft onverstandig, al dat gedraai en gelieg.

Over gelieg gesproken. Die Elco Brinkman kan er ook wat van. Hij is, sinds hij als politicus werd afgeserveerd, voorzitter van ‘Bouwend Nederland’. Zeg maar de spreekbuis van de asfaltlobby. Elco had zich laten ontvallen dat er maar eens wat flinke verkeersrampen moesten gebeuren, met gewonden, zodat de noodzaak van meer snelwegen duidelijk werd. Elco ontkende bij Pauw en Witteman dat hij dat had gezegd, maar inmiddels is er een video opgedoken waarop staat dat ‘ie het wél heeft gezegd. Stom stom stom. Trouwens, met een stel ongelukken toon je helemaal niet aan dat er meer wegen moeten komen, sukkel! Met die ongelukken toon je aan dat we langzamer moeten gaan rijden, ons beter aan de verkeersregels moeten houden, en veiliger auto’s moeten kopen. Dus Elco slaat de plank echt volledig mis.

Viel er dan echt niets te lachen deze week? Jawel hoor. Het is bekend geworden dat in Amsterdamse café ’s steeds meer condoomautomaten worden vervangen door machines waar je haargel of mondspray kunt trekken. De Nederlandse Geslachtsziekten Vereniging betreurt deze trend. Maar ik snap het best. Alleen maar een condoomautomaat heeft geen enkel nut. Want als je haar belachelijk zit en je stinkt verschrikkelijk uit je bek, dan kun je die seksuele escapade met die dame van twee barkrukken verderop toch wel op je buik schrijven…

Schrijver: Driek Oplopers, 18 april 2008


Geplaatst in de categorie: humor

3.7 met 7 stemmen 413



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)