Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Weg met de censuur

De maatschappij verruwt, hoort men wel eens. Wie Nederlands.nl volgt, zou kunnen denken dat ook onder de zondagscolumnisten tegenwoordig andere waarden en normen gelden.

Watze E. vecht een vete uit met reaguurder Ruurd vd W. die niet gediend is van de stijlwapens die de columnist inzet tegen de aankomend landsleiders Rita V. en Geert W.

Persoonlijk vind ik de gewraakte columns niet tot Watzes beste werk behoren en het gebruik van de term ‘criminelen’ weinig creatief, maar om te stellen dat hij over de schreef ging…

Johan M. - die zich verschuilt achter het pseudoniem dagschrijver - eist namens Ruurd excuses van Watze die zich op zijn beurt in zijn column van gisteren op boze toon verzet tegen de ‘sorrycultuur’.

En ik vroeg me af waar tussen al dit venijn de kwinkslag en de knipoog zoek waren geraakt.

Niks mooier dan een vette polemiek op nedelands.nl waar kabbelen troef is. Schetsen uit het vertederende leven van de familie Metz, de slapeloze nachten van de familie Van Dooren, de navel van Frank F. (cs) en de wekelijkse poetsbeurt van Yvonne de B. bepalen doorgaans de stemming.

Opperreaguurder Geert K. (ook een pseudoniem) doet af en toe een poging een fikkie te stoken, maar eer zijn reactie is geplaatst, heeft het dagelijks leven zijn gelaten loop alweer genomen.

Vandaar deze oproep aan Johan-alias-de-zondagschrijver: gooi open die reactiemogelijkheid. Weg met de censuur van de redactie. Wie excuses wil mag dat a la minute eisen en meteen daarna worden teruggefloten, uitgelachen of met mooie woorden van repliek gediend (bij voorkeur). Een beetje leven in de brouwerij graag.

Over fatsoen kunnen we het altijd nog hebben.

Schrijver: harry van dooren, 9 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: woede

3.4 met 12 stemmen 659Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
10 augustus 2008
Er is wel wat voor te zeggen om de reactiemogelijkheden wat uit te breiden. Het kan een website levendiger en interessanter maken. Ik lees echter ook wel geregeld reacties op forums van internetkranten. En ik moet zeggen: je wordt er beroerd van hoe veel stronteigenwijze, beledigende, hatelijke, leugenachtige dommepraat je daar tegenkomt. Daarom geef ik de redactie wel gelijk dat zij terughoudend is met het plaatsen van reacties want het kan een website goed verzieken.
Naam:
Watze Elgersma
Datum:
9 augustus 2008
Email:
w.elgersmahetnet.nl
Dank, dank, dank!!!
Een column naar mijn hart, Harry, en ik geef eerlijk toe dat ik weleens betere stukkies heb geschreven, maar ze hebben wel voor 'reuring' (terminologie Geert Kruideren) gezorgd én voor een toename van het aantal lezers. Dat laatste moet toch ook Johan M. gunstig stemmen.
Naam:
Ruurd van der Weij
Datum:
9 augustus 2008
Email:
r.a.van.der.weijrug.nl
Sites, waar bedenkelijke meningen worden uitgevent die even bedenkelijke reacties of erger oproepen in een tenenkrommend gebruik van onze Nederlandse taal, zijn er voldoende. Nederlands.nl zal, denk ik, nooit helemaal zonder redactionele controle kunnen om enige kwaliteit te garanderen. Ik was en ben van mening dat de manier waarop Elgersma Verdonk en Wilders in verband bracht met de term ‘misdadigers’ een brug te ver is. In mijn ogen is het een te snelle, onoverdachte uiting van woede, hoe begrijpelijk die ook kan zijn, die daarbij het karakter heeft gekregen van een scheldpartij. Ik was bevreesd voor de gevolgen. Maar als je deze column laat staan, zo onderschrijf ik uw oproep, wees dan niet al te kieskeurig in het opnemen van reacties. Waarbij uitingen van xeno- en homofobie, racisme, antisemitisme e.d. geweerd dienen te worden, evenals bijdragen van het type “Hij heeft gelijk” zonder verdere argumentatie. Echte polemiek en daarmee onderschrijf ik uw wens, brengt inderdaad een broodnodig leven in de brouwerij. Ik ken iemand die smeuïge en zeer leesbare commentaren levert die slechts zeer zelden geplaatst werden en de laatste tijd al helemaal niet meer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)