Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kinderparkeergarage

Kinderparkeergarage. Het Nederlands is verrijkt met een nieuw woord; nog even en het wordt opgenomen in Van Dale. Een kinderparkeergarage is een soort oppaswinkel. Moeders uit Almere kunnen hun kind binnenkort dumpen om, jawel, zelf ontspannen te winkelen. Wat moet je anders in het leven? En, hij ligt voor de hand: wat moet je anders in Almere?

De Kinderparkeergarage in garage De Krakeling onder het stadshart werkt zonder afspraak. Kinderen kunnen maximaal drie uur worden geparkeerd, dat is dan wel weer kort. Heeft mamma net afgerekend bij H&M en dan moet ze Jeffrey alweer ophalen. Maar het is een begin, dit initiatief. Een gat in de markt zelfs naar ik vermoed. Er wordt gewerkt met een korte intake en - lach niet - een strippenkaart, waardoor moeders snel het winkelcentrum in kunnen duiken.

De initiatiefneemster heeft sinds anderhalf jaar zelf ook een kind. Ja, zegt ze: "Ontspannen winkelen was er niet meer bij, mijn dochter vindt daar niks aan. En ik zag meer moeders gestresst rondlopen." Dat bracht haar op het idee van de Kinderparkeergarage, naar het schijnt. Vreemde redenering. Wanneer moet ze dan nu zelf shoppen, dat arme mens?

Laatst waren mijn dochter en ik bij IKEA. Voor alle duidelijkheid: op haar verzoek. Mevrouw is namelijk verslingerd aan het Kinderparadijs. Ik had drie kwartier het rijk alleen, tijd genoeg om een mooie Billy uit te zoeken. Maar dan ken je me niet. Af en toe opkijken vanachter mijn krant om, door het glazen raam, mijn eigen kind met andere kinderen te zien spelen vind ik honderd keer leuker. Rare ouder.

Schrijver: Quirijn Metz, 26 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.9 met 7 stemmen 585Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Moeder
Datum:
12 september 2008
Da's handig? Zo'n kinderparkeerplaats?
Nadat de ouders hun kind van de dagopvang, de buitenschoolse opvang of een crèche hebben gehaald en ze willen nog even rustig de stad in, dan kun je het kind nu al in sommige steden in een Kinderparkeerplaats donderen.
Zo kun je lekker relaxed de stad in gaan zonder dat je last hebt van dat kind. Heerlijk is dat toch he?? Kinderen hebben en ze toch zo weinig mogelijk zien. Mooier kan natuurlijk niet. En mocht ook ophalen en wegbrengen veel te lastig worden, dan kun je het kind altijd nog bij het grofvuil sodemieteren. Het is immers maar een kind en je hebt er toch geen band mee opgebouwd omdat het de meeste tijd in de opvang zit. En wanneer je er toch spijt van mocht krijgen dat je het kind hebt weggedaan, dan maak je toch gewoon weer een nieuw kind??
Die kinderparkeerplaatsen en al die kinderopvangplaatsen blijven er heus wel hoor. Laat dat maar aan de overheid over. Dus je hoeft tegenwoordig niet meer bang te zijn dat je alle tijd en aandacht aan zo'n kind zou moeten besteden. Dat goede gezinsleven is verleden tijd geworden. Zo kunnen alle ouders lekker egoïstisch alle tijd aan zichzelf besteden. Lekker carrière maken, lekker samen rustig op vakantie gaan, lekker samen uit eten, enz.
En dat kind?? Dat is gewoon leuk om te hebben. Het hoort een beetje bij dat "huisje, boompje, beesje, hypotheekje" verhaal.... toch? Bovendien heeft iedereen er één.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)