Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

2008

Het is goed om 2008 af te sluiten. Het was een rotjaar. Nu kan het alleen nog maar beter, zou een voormalig directeur van mij roepen. Hij was overigens rechtstreeks op weg naar zijn ontslag en de opheffing van zijn afdeling.

Die directeur gedachtig moeten we dus voorzichtig zijn. Het kan nog minder.
Om te beginnen de kredietcrisis. In 2009 krijgen we volstrekt onnodig een economische crisis om de oren, omdat een aantal bankiers er met ons geld vandoor is. Op zich is het rechtvaardig dat die bankiers ook wat miljoenen verliezen, maar ik ken iemand die zijn huis niet kan verkopen en nu met twee huizen zit. Die moet bijna naar de voedselbank.

En dan is het in Nederland nog prettig met ons sociale stelsel. We hebben het niet zo ver uitgehold dat we in Amerikaanse toestanden leven. Of Britse.

Maar belangrijker is nog dat we ons herinneren dat we eigenlijk met een andere, grotere crisis bezig waren. Herman Wijffels, informateur van ons huidige kabinet, sprak er eergisteren nog over op TV. De hebzucht die tot de kredietcrisis heeft geleid, leidt ons ook rechtstreeks naar het opmaken van de grondstoffen en tot de opwarming van de aarde.

De overstroming van half Nederland, dat is andere koek dan een tweede huis niet kunnen verkopen. Het kan dus inderdaad minder.

Maar het kan ook beter. Jawel.

Yes, we can.
2009

Schrijver: Jan R. Lunsing, 31 december 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.6 met 5 stemmen 321Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
1966
Datum:
31 december 2008
Waarom altijd dat negatieve ? Het is hoogst waarschijnlijk misleidende toekomstmuziek . Positief denken zou iedereen moeten gegeven zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)