Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

ALSEIMERT MIDDELKOOP LIEGT, RAAK IK HELEMAAL ONTROERD

Topman NS levert loon in, lees ik ergens. De nieuwe NS-baas Bert Meerstadt, ziet af van tachtigduizend duizend euro loonsverhoging. Tachtigduizend!

Grote ontroering overvalt mij. Kun je nagaan hoe mij dit raakt.
Totdat ik verder lees. De heer Bert Meerstadt verdient op dit moment een jaarsalaris van zeshonderdvijfduizend euro.
Het huilen vergaat mij direct. In plaats daarvan barst ik in lachen uit. Wie neem je nou in de maling meneer, Meerstadt? Zo kan ik het ook. Met een salaris van ruim zes ton kun je zo'n gebaar een stuk makkelijker maken.
Maak mij nog eens aan het huilen meneer Meerstadt. Laat mij morgen in de krant lezen dat u uw jaarsalaris van zeshonderdvijfduizend euro inlevert voor een nieuw salaris ad tachtigduizend euro. Dan pas ben je een kerel. Dan pas neem ik u weer serieus.

Nog een geestig berichtje: Liegende minister Eimert Middelkoop onder vuur!
Onder vuur! Nou ja, daar ben je minister van defensie voor. Daar moet je tegen kunnen.
Veel ophef over dat liegen trouwens. Het is toch algemeen bekend dat politici altijd liegen?
Ik bedoel maar; het eerste wat een baby doet na de geboorte is ademen. Politici niet, als die geboren worden liegen ze eerst en daarna begint het ademen pas. Daaraan herken je de toekomstige politicus.
Bij Eimert Middelkoop weet ik trouwens niet zeker of dat liegen wel met opzet gebeurt. Hij heeft gewoon wat last met zijn geheugen. Dus alseimert Middelkoop liegt mag je hem dat dan wel kwalijk nemen?

Tenslotte nog iets over de Gazastrook: na lang wikken en wegen heeft de PvdA eindelijk besloten dat beide kampen, Israel en Hamas, geen gebruik maken van buitenproportioneel geweld. De partijtop heeft besloten dat het geweld niet meer dan buitensporig is.

Gelukkig maar. Een hele troost. Door zulke conclusies zullen de strijdende partijen nu vast wel de strijd staken.
Wat zit de wereld toch heerlijk in elkaar. En daarom overvalt mij weer een buitenproportionele ontroering. Ik ga er zelfs van huilen. En geloof mij: dat doe ik nooit afgezien van begrafenissen.....

Schrijver: paco, 16 januari 2009


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.7 met 3 stemmen 192Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)