Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Soms Trots Op Nederland

Wouter Bos heeft het maar druk. Eergisteren legde hij in Pauw en Witteman uit, waarom de deal met ING een verstandige deal was en gisteren moest hij in NOVA uitleggen hoe het nu verder moest met de resolutie over integratie. Het eerste deed hij goed. Ik geloofde hem, maar weet van financiële constructies veel te weinig om kritiek te kunnen geven. Het tweede deed hij minder goed. Ik geloofde hem opnieuw, maar hij nam te weinig van mijn kritiek over.

Hij vond dat we nationalistische woorden niet over moesten laten aan rechts. Wij moeten ook trots op Nederland zijn, net als Obama dat is op Amerika. Maar dat is het punt niet.
Ik ben trots op Nederland als ik kijk naar de stevige dijken waarmee we de grote stormen buiten houden, maar ik ben niet trots op Nederland als ze in 1953 doorbreken.
Ik ben trots op Nederland als ik zie hoe Bos zich weert in de kredietcrisis, maar ik ben niet trots op Nederland als ik zie hoe Balkenende op het ontbijt bij Bush als een hoedenplankhondje ja loopt te knikken.
Ik ben trots op Nederland als Marco van Basten met zijn weergaloze goal de Russen in 1988 op achterstand zet, maar ik ben niet trots op Nederland als hetzelfde elftal ruziënd over de trainer er twee jaar later op de WK niets van bakt. Zo kan ik wel doorgaan.

Ik ben voorwaardelijk trots op Nederland en zelfs voorwaardelijk trots op de PvdA. Dus ik zou Wouter willen zeggen als hij opnieuw zegt dat we geen woorden aan rechts moeten overlaten: daar gaat het niet om. Zing het jou toch bekende lied dat heel Nederland, inclusief alle Amsterdammers, trots zong toen Feyenoord van Celtic won: geen woorden, maar daden.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 29 januari 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

2.2 met 8 stemmen 319Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)