Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Trotteldom

De werking van deze crisis is beschreven door Marten Toonder in het Bommel verhaal het Monster van Trotteldom. Het gaat over het volkje Trottels dat vredig in een kaal en verwoest landschap leeft. Dat komt door het monster, vertelt het volkje. Dat monster komt soms langs en vertrapt alles in zijn weg. Het volkje leeft er lustig op los, maar in hun achterhoofd blijft de angst voor dat monster. En soms, op een dag, voorspelt iemand het monster. In paniek duikt hij een holletje in om uit de weg van het alles vertrappende monster te raken. De rest schrikt dan ook en duikt ook hun holletje in. De vlakte is in korte tijd leeg.

En daarna komt het monster uit een grote grot tevoorschijn en vertrapt alles wat op zijn weg komt. Dat monster, zo blijkt later, bestaat uit een grote horde rennende trottels die in paniek rennen om niet verpletterd te worden door het monster.

Zo gaat het ook met de aandelen. Iedereen verkoopt om te voorkomen dat zijn verliezen nog groter worden. De remedie is simpel. Stoppen met verkopen. Maar zolang de meeste trottels blijven rennen, is het voor de enkeling onverstandig om niet mee te rennen.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 5 maart 2009


Geplaatst in de categorie: economie

2.7 met 11 stemmen 403Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)