Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

We houden ons aan de wet (2)

Het gekke is dat we ons aan de wet houden. Als de regering zegt dat we identiteitspapieren bij ons moeten hebben om de terroristen en zware criminaliteit aan te pakken, nemen we identiteitspapieren mee. We merken niet eens dat het alleen werkt om kleine boetes te kunnen innen. Meer niet. Een beetje zware crimineel bezorgt zich wel valse papieren en terroristen zijn vaak geen terrorist voor ze een aanslag hebben gepleegd. En beschikken dus over heel nette papieren.

Die overigens bij een zelfmoordaanslag niet altijd snel gevonden worden.
Als de regering zegt dat we niet meer in kroegen mogen roken (heel goed idee trouwens), verdwijnen in veruit de meeste kroegen de asbakken en gaan mensen netjes op het terras staan roken. Een paar doorrookte kroegbazen verzet zich nog, maar dat is een kwestie van tijd. Justitie zal ze weliswaar niet te pakken krijgen, maar de kanker of andere rookziekten wel.

Een van de gekste voorbeelden is het rode stoplicht. Wie heeft niet een keer een auto gezien die alleen stond te wachten op een kruispunt. Moet je eens kijken wat er gebeurt als het licht stuk is en niet op groen springt. Hoe lang het duurt, voordat men moed vat en de wet overtreedt.

Het gekke is dat we ons als automobilist de wet houden. En dat fietsers dat niet doen.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 30 april 2009


Geplaatst in de categorie: politiek

0.8 met 5 stemmen 264Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)