Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stankvrij

We zijn op weg naar een stankvrije maatschappij. Rokers hebben we al geïsoleerd, nu zijn de zweters aan de beurt. In café's bleek de zweetlucht steeds penetranter te worden sinds het rookverbod. De eerste klagers doken al snel op. Een enkele kroegbaas dacht klanten terug te winnen door een rooklucht te verspreiden maar dat werd niks. Nu, in de zomer zijn de zweters even gered, maar over een paar maanden begint het gedonder opnieuw.

Want sinds deze week worden zweters ook in achtbanen bedreigd. In een Engels pretpark mogen ze hun armen niet meer in de lucht steken. Er kwamen klachten over okselstank, ontstaan door angstzweet. Tja, ga dan niet in zo'n achtbaan zitten als je zo bang bent dat je er van gaat stinken, denk je dan. Maar eigenlijk moeten die angsthazen dat ook maar gewoon zelf weten. Vreemder zijn de mensen die over dat zweetluchtje gaan klagen en nog vreemder zijn figuren zoals de achtbaanbaas, die grijpen naar de verbodsmaatregel.

Op naar de stankvrije maatschappij dus. Mensen met kleurrijke en geurrijke kringen op hun overhemd zitten al bijna in de beklaagdenbank. Tot nu toe zien we ze als harde werkers, in de stankvrije maatschappij zijn het paria's.
Stinkvoeten? Gaat ook geheid klachten opleveren. En een Maatregel. Misschien wel verplicht af laten likken door een paar dieren, want die schijnen er gek op te zijn. En dan vrolijk met geurvrije voeten op weg naar bus of trein.

De jacht op de zweter is vanuit het Engelse pretpark geopend. En ook knoflook- en stinkkaaseters, alcoholisten en andere stinkers kunnen zich zorgen gaan maken. Maar er zijn ook kansen in onze commerciële klaagmaatschappij. Voor deofabrikanten bijvoorbeeld. Die kunnen bij die achtbaan beginnen. Spuitbusje uitdelen aan elke klant. Altijd goed voor de verkoop. Wie weet komt er ergens een minister op het idee om verplicht geur te spuiten voordat je een achtbaan, café, bus of trein in gaat. Stankvrij en blij!

Schrijver: Rob Chevallier, 24 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.8 met 5 stemmen 310Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
jos zuijderwijk
Datum:
24 augustus 2009
Stankvrij OK maar blijf van m'n dicky af!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)