Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Sombere tijden

Sombere tijden komen er aan voor Nederland. Tenminste, dat zei de regering op de derde dinsdag van september. En jawel, voor één keer hebben de Haagse heren al snel gelijk gekregen. Sinds hun voorspelling is de eerste bank al omgevallen en wordt er geknaagd aan de fundamenten van andere financiele instellingen. We moeten langer doorwerken en we mogen geen huis meer kraken. Geen reden om eens lekker positief te gaan denken over de toekomst.

Nu wordt het ook weer vroeger donker. Dat past eigenlijk niet bij alle ellende want je weet al jaren dat dit in het laatste weekend van oktober zo is. Maar dit jaar moeten we al vanaf 25 oktober aan de wintertijd. Donkerder kan deze periode niet beginnen. Misschien dat daarom de kerstspullen in de winkels nu al weer opduiken en de brievenbus uitpuilt met schreeuwerig en kleurrrijk papier vol overbodige producten.

Enig lichtpuntje is voor sommigen een komend feest op 31 oktober. Maar uitgerekend bij dit Amerikaanse verzinsel hijsen de feestgangers zich in lijkenkostuums. Ze zetten een masker op hun kop met een duivelse grijns en kopen in de winkels prullaria in de vorm van skeletten en geraamtes. Wie helemaal in stijl wil blijven kan zelfs genieten van een echte Halloween maaltijd, compleet met pompoensoep een dracula-pizza met een nepspin op je bord en natuurlijk een glas rode wijn.

In restaurants is het wildseizoen losgebarsten en in de kroeg zit iedereen te staren in een glas donker bokbier. Sombere tijden inderdaad, of ligt dat aan mij?

Schrijver: Rob Chevallier, 26 oktober 2009


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

3.5 met 2 stemmen 1.024Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)