Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Opsporing verzocht

De politie maakt bekend dat sinds afgelopen nacht een man van onbekende leeftijd spoorloos verdwenen is. De man wordt door de politie gezocht omdat hij tot nu toe geen identiteitsbewijs kon tonen. Dit is noodzakelijk in verband met de exacte vaststelling van de pensioengerechtigde leeftijd en AOW-uitkering.

De man heeft bij herhaling geweigerd zich te melden voor registratie in verband met verstrekking van een paspoort. Als reden hiervoor heeft hij aangegeven dat hij weigert zijn hoofddeksel af te zetten voor de pasfoto. Tevens weigert hij zijn gelaatsbeharing te verwijderen en zijn handschoenen uit te trekken voor het nemen van een vingerafdruk.

De man is in de afgelopen dagen door vrijwel alle beveiligingscamera's in Nederland vastgelegd. Bekend is echter dat het hierbij niet om een en dezelfde persoon gaat. De man bedient zich van vele pseudoniemen zoals Sint, Sinterklaas, Sint-Nicolaas en Goedheiligman. Hij heeft via Hyves, Linked In, Twitter en andere sociale digitale netwerken foto's verspreid. Gevolg hiervan is dat zijn uiterlijke kenmerken door duizenden onbekenden gekopieerd zijn hetgeen opsporing vrijwel onmogelijk maakt, mede gezien het beperkt aantal inzetbare politieagenten.

Sinds vandaag, maandag 7 december, is niet alleen de gezochte persoon, maar zijn ook de talloze onbekende navolgers spoorloos verdwenen. Ook een onbekend aantal volgelingen, zich allen Zwarte Piet noemend, zijn sinds afgelopen nacht spoorloos. De verdachte wordt beschouwd als de leider van deze bende.

Het hoofd van het politiebureau van het district in uw woonplaats maakt bekend dat hij een hoge beloning, oplopend tot 500.000 euro, persoonlijk uit eigen zak zal betalen, voor een ieder die inlichtingen kan geven die leiden tot de aanhouding van de verdachte. Het aanbod blijft geldig tot 1 november 2010.

Schrijver: Rob Chevallier, 7 december 2009


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 2 stemmen 298Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)