Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Koude kiezers winnen

Kok is niet meer te vertrouwen. Blair is een leugenaar. Dat is vorige week wel duidelijk geworden. De geloofwaardigheid van de politiek is volkomen weg en nu wil Paul Kalma de verkiezingen ook nog verplaatsen omdat het te koud is voor campagnevoerders. Ze verkleumen op straat!

Heel Nederland maakt vervolgens Kalma belachelijk. Het CDA biedt mutsen aan, de SP leurt met rode sjaals. Maar ik geef het je te doen. Ga maar eens een paar uur folders uitdelen in dit verkilde klimaat! Daar helpt een sjaaltje en een mutsje niet meer.

Nee, als marktkooplui schamper deden, maar die hoor je niet. Die weten dat een mutsje en een sjaaltje niet helpt. Die weten ook dat klanten niet meer een praatje met je komen maken, tenzij je een warmtekanon achter een zeiltje plaatst. Marktkooplieden zie je dan ook niet met een extra mutsje en een sjaaltje, maar met thermische broeken onder hun vaste broek, extra lagen kleren onder hun dikke jas, dubbele handschoenen zonder vingers. Zij zouden best de marktperiode willen aanpassen aan het weer, maar zij kunnen het niet. En toch zien zij hun handel kelderen. Klanten blijven weg.

En dat geldt dubbel voor kiezers. Een folder aannemen van een verkleumde PvdA’er? Dan moet je een hand uit je zak halen en dat haal je je wel uit je hoofd met dit weer. Dan ook nog een praatje maken? Hu, daar is het veel te koud voor.

Nee. Ik heb volkomen begrip voor Kalma en de zijnen. Het was natuurlijk niet serieus bedoeld en het is dan ook waanzinnig dat zoveel mensen zo belachelijk reageren – waarmee ze vooral laten zien dat zij niet begrijpen hoe het is om bij min acht in Leek, of Grootegast op zoek te gaan naar de laatste koude kiezer die zich nog langs de gevels spoedt van de verwarmde winkel naar de centrale verwarming thuis.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 4 februari 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

2.7 met 3 stemmen 283Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Jo
Datum:
5 februari 2010
Email:
Johanvans1hetnet.nl
Uit het stuk dat ik naar je linkte blijkt dat dat ook nooit aan de orde was. Het ging haar niet om deze verkiezingen, maar om verkiezingen in de toekomst, of althans daar een serieus onderzoek naar te laten doen.

Maar serieus was het zeker!
Naam:
Jan R. Lunsing
Datum:
5 februari 2010
Email:
janrlunsinghome.nl
Nee.
Kalma snapt als geen ander dat je eenmaal vastgestelde data van verkiezingen niet kunt verplaatsen.
Naam:
Jo
Datum:
4 februari 2010
Email:
Johanvans1hetnet.nl
Was het niet serieus bedoeld?

www.joop.nl/opinies/detail/artikel/de_leugen_regeert/

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)