Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Binnenhoofdig

Als ik een dag heb geschreven, it’s a living, ben ik binnenhoofdig. Dat is iets anders dan in gedachten. Als je in gedachten bent, denk je gewoon na. Je let weliswaar niet goed op, maar je kunt elk moment ‘uit gedachten’ komen en meedoen met wat er om je heen gebeurt.

Binnenhoofdig is meer een roes. Je bent niet meer in staat snel te reageren. Je vergeet ook van alles. Scheren. Gulpen dicht doen. Als je binnenhoofdig bent, kun je het in Keulen horen donderen, maar zie je een gesprekspartner in dezelfde kamer niet. Je kunt in gedachten vergeten dat je je koffie hebt gedronken, maar een binnenhoofdig iemand kan ook vergeten dat hij koffie niet gedronken heeft en bijvoorbeeld niet merken dat hij dorst heeft. Of honger.

Een binnenhoofdig iemand kan plotseling omvallen. Het is aan het begin wel een prettige ervaring, maar je moet het niet overdrijven. Bovendien ga je er echt niet helderder van denken. Als je te binnenhoofdig bent, kun je heel goed rechtuit denken, maar zijwegen vallen je niet meer op. Je kunt meters schrijven, maar op den duur wordt het geratel. Geklets. Zoals ook een dronkaard zou schrijven. Het is dus niet goed binnenhoofdig te worden en daarom zet ik een eierwekker.

Dat helpt niet altijd. Als ik te binnenhoofdig ben, hoor ik de wekker niet meer.

Schrijver: Jan R. Lunsing, 22 april 2010


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3.7 met 6 stemmen 860Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)