Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Liever gelijk hebben

Het valt me op dat elke keer als ik iets opschrijf wat wel eens wanneer iets positiefs over de PvdA kan worden geïnterpreteerd, er altijd iemand is die mij van partijdigheid beticht. Alsof dat een schande is.

Ik ben inderdaad voor de PvdA. Ik ben lid van deze club en heb er erg veel plezier van, maar ik heb nog nooit een cent aan de partij verdiend en zit niet op pluche. Ik zit op een sleetse bureaustoel die ik twintig jaar geleden van mijn goede schoonmoeder heb gekregen. Zij stemde wel op de PvdA maar was nooit lid.

Ik ben actief lid omdat ik het zo vaak eens ben met de PvdA, en actief lid omdat ik het zo vaak oneens ben. Meer is het niet. Ik snap ook niet echt waarom de SP bestaat, en als ik dat ergens schrijf, wordt mij steevast arrogantie verweten. Maar ik snap het echt niet. Ben ik te dom?
Stelt u zich eens voor dat al die SP-leden lid waren van de PvdA, dan zouden diezelfde leden wel eens meer kunnen bereiken dan als ze SP-lid blijven. Ze kunnen dan de veel grotere PvdA mee naar links trekken. Ik probeer de PvdA altijd een beetje naar links te trekken en ik mis dus al die boze oud-leden en nog veel bozere SP-ers die met mij de partij naar links zouden kunnen helpen trekken.

Maar ze hebben liever gelijk, dan dat ze het krijgen.

Ben ik arrogant als ik dat schrijf?

Schrijver: Jan R. Lunsing, 22 juli 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

1.5 met 6 stemmen 376Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
paarlen voor de zwijnen
Datum:
23 juli 2010
Waarschijnlijk ten overvloede (zie mijn nickname): de SP bestaat bij de gratie van het zo verfoeilijke neoliberalisme als tegenwicht. Vroeger was het neoliberalisme ook wel kapitalisme geheten. Deze verfoeilijke economische stroming dient op een of andere manier een halt toegeroepen. De PvdA heeft zich al tijdens de schuivende panelen geconformeerd aan dit neoliberale gedachtengoed. Je bent dus niet arrogant maar ernstig onwetend. Wat dat betreft kan je maar beter PVV gaan stemmen, die zijn allemaal totaal onwetend. Dus nogmaals: er is maar één linkse partij in Nederland en dat is NIET de PvdA. Ergo, jij bent rechts.
Naam:
Clara
Datum:
23 juli 2010
Het stellen van een retorische vraag betekent niet dat je alsnog gelijk krijgt. Heb je van de SP wel eens te horen gekregen dat je naïef bent?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)