Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verbeten trekje

De vrouw achter de balie is receptioniste, zie ik. Beetje overbodige tekst, maar het staat nu eenmaal op het kaartje dat ze op haar vest geprikt heeft. In kleine letters staat er een naam onder, maar die kan ik niet lezen. Jammer, want we zijn al vijf minuten gezellig aan het praten. Over de collega die niet op de afgesproken tijd verschijnt, over mode, over autorijden, ja zelfs over politiek.
Ze was vroeger altijd zo weg van Ruud Lubbers vertelt ze. Maar die man is wel heel erg oud geworden. Ik merk op dat hij nog steeds dat verbeten trekje om zijn mond kan toveren. Daar had ik vroeger al een hekel aan. Dan zei hij iets wat grote indruk moest maken. En die woorden zette hij dan extra kracht bij door zijn tanden op elkaar te persen en zijn mondhoeken naar beneden te halen. Veel standvastige mannen in pakken hebben dat.
Misschien hadden ze het als kind al. Dan zou je zeggen, dat wordt wel wat met die jongen, die komt er wel. Maar bij oudere mannen heeft het iets engs, vind ik.

De leuke vrouw achter de balie luistert aandachtig. Dan komt het gesprek op onze eigen toekomst, die afhankelijk is van de politiek. Ze vertelt dat ze niet weet of ze aan de balie kan blijven. Er moet wat geschoven worden met het personeel en zij is er het laatst bij gekomen. Haar lot is onzeker. Maar, zegt ze met een lieve glimlach, tot nu toe heeft ze het prima naar haar zin, elke dag staan er wel leuke mannen aan de balie.

Ik denk even na, weet niet wat ik moet zeggen en veeg wat stof van mijn overhemd. Dan vraag ik of ze al weet wat ze in dat geval gaat doen. Ze recht haar rug en er verschijnt een lichte frons op haar voorhoofd. “Ik moet nog even afwachten tot ik weet wanneer het zo ver is”, zegt ze. “Maar ik ben al druk bezig met mijn toekomst. Ik heb een heleboel contacten. Mensen die iets voor me kunnen doen. Het zal wel lukken, het is tot nu toe altijd gelukt.” Bij de laatste woorden zie ik datzelfde mannelijke verbeten trekje om haar mond. Heel erg charmant vind ik dat.

Schrijver: Rob Chevallier, 27 september 2010


Geplaatst in de categorie: liefde

2.2 met 5 stemmen 268Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)