Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Eentje

De monteur van de garage kent mij of doet heel handig alsof hij mij kent. „APKaatje meneer?“, vraagt hij elk jaar als ik hem zie. Hij lacht dan alsof ik een goede vriend ben, maar ik rij bijna nooit, dus ik zie hem toch echt maar een keer per jaar.
Dit jaar heeft zijn lachje iets geniepigs voor mij. Een jaar geleden had ik mijn kentekenbewijs niet bij me. Komt vaker voor, dan haal ik dat thuis even op. Gaat altijd goed, maar vorig jaar niet. Overal gezocht, alles overhoop gehaald, niks gevonden.

De monteur keek even bedenkelijk, lachte toen al weer en klopte mij vriendelijk op de schouder. „Niks aan de hand meneer, we regelen gewoon een nieuwe voor u“. Hij knipoogde. „Kost wel wat, maar dat valt best mee hoor. O ja, en u krijgt dan een eentje op uw nummerbord, maar dat is geen punt, u bent heus niet de enige met zo’n eentje“.
Ik kon niets anders bedenken dus sinds die dag rij ik met een brandmerk op mijn nummerplaat. Ja, zo voelt dat, ik kan er niks aan doen.

Het hele jaar zat ik niet meer zo lekker achter het stuur. Ik had het gevoel dat iedereen naar dat eentje zat te kijken. Ik zocht steeds naar medeslachtoffers en die vond ik ook, maar het stelde mij niet gerust. Die lui leken zich niks aan te trekken van hun eentje. Ze reden vrolijk rond, keken zelfverzekerd naar buiten, trokken zich niets aan van andere weggebruikers. Ik probeerde dat ook, maar op de een of andere manier lukte het niet.

Vorige week was het weer APK-dag voor mij en natuurlijk had ik mijn kentekenbewijs bij me. De vriendelijk lachende monteur zei niets over het eentje en ik ook niet. Toen ik terug reed naar huis zat ik natuurlijk met extra aandacht naar de nummerplaten te kijken. Toen ontdekte ik ergens een tweetje. Ha, nu ben ik eindelijk een beetje gerustgesteld.

Schrijver: Rob Chevallier, 5 september 2011


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.9 met 10 stemmen 186Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)