Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De media willen scoren

Grote gedoger, grote gedoger! Onder verwilderde ogen spuwt Geerts mond vlammende woorden richting Job. Ik ben geen gedoger, ik ben geen gedoger! verweert de aangeroepene zich. Dit welles-nietes ‘debat’ herhaalt zich een keertje of vijf. De NOS debatleider speelt verstoppertje. Aha, denken ze bij de NOS. Laat het maar in de soep lopen. Goed voor de kijkcijfers. Dat zo’n tv-debat ontaardt in geschreeuw en gekift, dat door elkaar heen kijven voor geen mens meer te volgen is, dat we er niks mee winnen als politici niets beters verzinnen dan elkaar onverstaanbaar maken, dat kon RTL en SBS al geen moer schelen, maar nu de NOS dus ook niet meer.

Natuurlijk zijn alle commentatoren er in de media weer als de kippen bij. De Jort Kelders, Jan Mulders en Jacks de Vries hebben hun analyse rond: Job Cohen is een mak lam in de wolvenarena die de Haagse politiek anno nu is. Hij is aardig, maar een haspelaar, niet bestand tegen straatvechter Geert Wilders. De presentatoren van de talkshows vinden het allemaal best. Gooien graag nog wat olie op het vuur. Komen met herhalingen van de zeperds van Job en de kostelijke oneliners van popiejopie Geert. Nu ben ik geen fan van JC maar bij mij roept zoiets een anti-effect op. Dus wie weet stem ik uit protest de volgende keer wel op Job.

Maar daar gaat het nu niet om. Ik wil het hebben over de enorme boterberg op het hoofd van de media. De Westers en Wittemannen, de Pauwen en Van Nieuwkerks, geholpen door hun redacties en regisseurs, doen hun uiterste best om de politieke non-show van elkaar vliegen afvangen en inhoudsloos door elkaar heen geschreeuw te laten voortduren en uit te buiten voor eigen gewin. In een talkshow moet alles snel en grappig, dus moet er vooral gelachen worden. Wordt Cohen weer es uitgejouwd, jongens dat brengen we effe, want dat vinden de mensen leuk. Nieuws is entertainment. Politiek is cabaret.

Ja, Matthijs en Paul en Jeroen worden slapende rijk. Hoog tijd dat minister De Jager ze lachend terugzet tot ver onder de balkenendenorm.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/Knottnerus

Schrijver: George Knottnerus, 23 september 2011


Geplaatst in de categorie: pesten

3.6 met 34 stemmen 361Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
23 september 2011
Email:
klaassens38zonnet.nl
Natuurlijk is dit onderwerp wel eens vaker aan de orde geweest, maar dat vind ik geen reden om het niet nog eens onder de aandacht te brengen. Door de media treedt een enorme vervlakking op van het politieke debat. Niet de inhoud, maar de vette prikkels en de kijkcijfers staan voorop.
Goede, strakke column over de verloedering van de media.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
23 september 2011
Oud nieuws, George. Zowel journaille als cursiefjesschrijvers hypen vrolijk en overdadig mee. Ongeacht welke definities. Maar is dat erg?
Naam:
George
Datum:
23 september 2011
Een columnist(e) moet/mag vinger op zere wonde leggen, een journalist moet nieuws brengen op integere wijze.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
23 september 2011
Actuele column. Begrijpelijke boosheid. Beetje open deuren wel. Huh? George doet zo mee met hype. Dus hoezo boterberg op hoofden?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)