Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Snel filmpje

Alles moet sneller en beter. Muziekclips waarbij het beeld langer dan een seconde blijft staan, zijn te traag. In elke aflevering van Top Gear zit een item met een razendsnelle bolide of iets dat daar op lijkt. En bij filmtrailers is het tempo zo hoog opgevoerd dat je nauwelijks ziet waar de film over gaat. In een handvol seconden flitsen stukjes beeld voorbij, je hoort dreunende muziek, gegil, geschreeuw en gekrijs. Met snelheid lok je kijkers.

Dat principe kun je ook op andere manieren uitbuiten en dat gebeurt ook. Een snelle afdaling op een skateboard, een gevecht met een krokodil of een race wedstrijd op een verlaten stuk autoweg. Alles ziet er gelikt uit dank zij de snelle montage.

Zo iets wil ik ook. Met wat vrienden uit Zuid-Limburg ga ik een filmpje maken. Want ik wil ook wel eens op youtube staan met mijn opnames van moddersloten, stromende beekjes, steile heuvels en wilde dieren.
Dank zij een supersnelle montage zal het lijken alsof ik in de meest afgelegen streken van de wereld terecht ben gekomen. Van een traag dartelende bever maak ik in een handomdraai een woeste krokodil. Ik trotseer kolkende golven en fiets op topsnelheid langs levensgevaarlijke plekken. En als ik tussendoor ook nog wat wormen en maden opeet, is het allemaal nog echter en spannender.

In de verte zie ik al een Kalf gloren. Misschien krijg ik wel een onderscheiding voor de beste montage. Of omdat ik van dat saaie, suffige en steeds preutser wordende Nederland een heftige, dampende wereld maak voor woeste waaghalzen.
Als ik dat Kalf win, draag ik hem op aan Peter Muller, die het Gouden kalf voor beste mannelijke bijrol weigerde en schonk aan een kinderboerderij.

Schrijver: Rob Chevallier, 3 oktober 2011


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 2 stemmen 130Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
4 oktober 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Vlot geschreven mooie stijl

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)